kazneno prijavljen / 'Ubit ću i njih i njihovu djecu': Uputio prijeteću poruku zastupnicima, otkriveno što stoji iza toga

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Djelatnici PP Omiš 9. su prosinca uhitili počinitelja te ga priveli na krim-istraživanja, a 34-godišnjak je pušten na slobodu

13.12.2018.
10:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo


Tridesetčetverogodišnjak iz Dugog Rata kazneno je prijavljen zbog prijetnje prema saborskim zastupnicima. On je 8. prosinca na adresu Sabora uputio prijeteću e-mail poruku da će pobiti njih i njihovu djecu jer je nezadovoljan što mu tijekom svih ovih godina nije priznata ozljeda koju je davno zadobio, te je jako ogorčen odnosom institucija prema njemu.

Iako se u početku pričalo kako se radi o bivšem hrvatskom branitelju, na osnovi njegovih godina moglo se zaključiti da je bio dijete tijekom Domovinskog rata. Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, navodno se radi o stradavanju u redovnoj vojsci kada je čovjek, prije deset godina, na jednoj vježbi ispao iz helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinitelj priveden na krim istraživanje

Saborska straža i zaposlenici, koji čitaju mailove građana upućene na svima dostupnu adresu Sabora, odmah su reagirali i o prijetnjama obavijestili policiju, a za stupnici nisu osobno bili informirani o prijetnjama. 

Djelatnici PP Omiš 9. su prosinca uhitili počinitelja te ga priveli na krim-istraživanja, a 34-godišnjak je pušten na slobodu te mu je izrečena mjera obaveznog javljanja psihijatru, i to jednom tjedno. 34-godišnjaku ostaje kaznena prijava za prijetnju, no nije jasno je li prijeteću poruku poslao sa svog računala ili nečijeg drugog i je li uopće potpisao prijeteći e-mail, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo