Promptna reakcija / Uber nam je objasnio problem na koji se žale korisnici: 'Neka napomenu vozaču...'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Korisnici Ubera koji putuju iz Novog Zagreba moraju pomno pratiti rutu, cijenu i samim time spriječiti glavobolje ili nejasnoće

21.12.2019.
15:45
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Uber zbunjuje korisnike kad putuju iz Novog Zagreba preko Save jer umjesto najkraće i jeftinije, bira dužu i skuplju rutu, što do prije Adventa nije bio slučaj. No, postoji objašnjenje.

Po objavi ovog teksta, uslijedila je reakcija Ubera, koju prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uberova aplikacija koristi Google karte za definiranje ruta svake vožnje. Algoritam u aplikaciji uvijek bira najpovoljniji put, no to ne znači nužno da će biti najkraći. U slučaju gužve na kraćoj ruti, algoritam prepoznaje da će se korisnik duže voziti i skuplje platiti te automatski prebacuje na rutu koju će korisnik na kraju manje platiti.

U Uberovoj se aplikaciji cijena formira i po kilometru i minuti vožnje tako da u slučaju gužvi algoritam daje najprecizniju procjenu najpovoljnije rute. Također, korisnici uvijek mogu napomenuti vozaču ako žele ići rutom koja se razlikuje od one koju aplikacija nudi. U slučaju bilo kakvih pitanja, korisnici se u svakom trenutku mogu javiti Uberovoj korisničkoj podršci kroz aplikaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo