NARUČITELJ ZLOČINA /

U zatvoru umro kriminalac Jerko Pirić, naručitelj brutalnog ubojstva u Omišu

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Jerko Pirić je dobio 18 godina zatvora zbog naručivanja ubojstva Karmelina Fistanića

13.8.2024.
9:28
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

U zatvoru u Šibeniku umro je kriminalac Jerko Pirić, kojemu se sudilo za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu.

Ubojstvo se dogodilo usred bijela dana, 9. studenoga 2019. godine oko 13.55 sati kada je Karmelino s djevojkom sjedio u automobilu uz Jadransku magistralu. Jeli su sendviče, a ubojica im je prišao na motociklu i kroz poluotvoreni prozor ispalio šest hitaca Karmelinu u glavu i vrat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PONOVLJENO SUĐENJE /

Za brutalnu likvidaciju Fistanića kod Omiša osuđeni na ukupno 54 godine: Ringwald kažnjen sa 19 godina zatvora

Image
PONOVLJENO SUĐENJE /

Za brutalnu likvidaciju Fistanića kod Omiša osuđeni na ukupno 54 godine: Ringwald kažnjen sa 19 godina zatvora

"Mislila sam da nas je netko udario, okrenula sam glavu prema njemu. Gledao je ulijevo, a iz glave je šikljala krv. Vikala sam: 'Ljubavi, pucaju na nas!' i branila sam se da mene ne upucaju. Potom sam izašla van i tražila sam pomoć", svjedočila je djevojka ubijenog Verica Jukić

U ponovljenom suđenju trojcu optuženom za ubojstvo Fistanića Stjepan Ringwald dobio je 19 godina, Jerko Pirić osuđen je na 18, a Vlado Zolota 17 godina. Ringwald je osuđen kao egzekutor koji je ispalio šest metaka u žrtvu, Pirić kao naručitelj, a Zolota kao pomagač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minstarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije oglasilo se o smrti Pirića, javlja Slobodna Dalmacija.

"U Zatvoru u Šibeniku zabilježen je smrtni slučaj zatvorenika. Uzrok smrti u ovom trenutku nije poznat, međutim ističemo da nema naznaka nasilne smrti niti samoubojstva. Sve okolnosti navedenog slučaja se još uvijek utvrđuju. U Zatvor u Šibenik pravovremeno je pozvan mrtvozornik i nadležna policijska postaja radi poduzimanja radnji iz svojeg djelokruga.

Podsjećamo da su podaci o zatvorenicima, sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, službena i profesionalna tajna, stoga nismo u mogućnosti dati više informacija o navedenom. Obitelj i sva nadležna tijela bit će pravovremeno obaviještena o poduzetim radnjama, odnosno rezultatima obdukcije. Nadležne službe Ministarstva poduzimaju sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, zatražena su izvješća te će biti proveden nadzor u Zatvoru u Šibeniku.

U odnosu na Vaš upit o broju smrtnih slučajevima u hrvatskim zatvorima, ističemo da je tijekom 2024. zabilježeno 9 smrtnih slučajeva, od kojih je u jednom slučaju riječ o samoubojstvu. U nijednom slučaju nije utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Izraelci se pohvalili snimkama udara na Hezbollah u Libanonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo