NAVALI, NARODE / U Zagrebu sutra besplatan prijevoz tramvajima i autobusima

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Cilj je potaknuti građane da što više koriste javni prijevoz, a akcija se odvija povodom završetka Europskog tjedna mobilnosti i obilježavanja Europskog dana bez automobila

21.9.2023.
10:33
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu je sutra, 22. rujna besplatan prijevoz tramvajima i autobusima na području cijelog Zagreba.

Cilj je potaknuti građane da što više koriste javni prijevoz, a akcija se odvija povodom završetka Europskog tjedna mobilnosti i obilježavanja Europskog dana bez automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, valja imati na umu da će središte grada biti zatvoreno za motorni promet od 8 do 20 sati i to: Gornji grad - zabrana pristupa Mesničkom sjeverno od Streljačke ulice, uključujući i pristup s Ilirskog trga. Zatim Unutar područja omeđenog ulicama: Ulica Tome Mikloušića, Zvonarnička, Ribnjak, Palmotićeva do Ulica Ruđera Boškovića, Ulica Ruđera Boškovića preko Hebrangove do Gundulićeve, Gundulićevom do Ilice, Ilicom do Mesničke i Mesnička do Streljačke te Martićevom ulicom zapadno od Smičiklasove.

U 18 sati kreće i Zagrebačka žbica - tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu. Start je kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu gdje je predviđeno okupljanje od 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Parcele za euro, besplatne jaslice i vrtić, prijevoz i stipendije: Je li ovo najpoželjnija općina za život kod nas?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo