policija istražuje / U Vukovaru zapaljena hrvatska zastava; Ministarstvo: 'To je uvreda slobodnoj i demokratskoj državi'

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL/Ilustracija

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je zastava zapaljena na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

6.8.2015.
10:55
Goran Ferbezar/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U Vukovaru je u četvrtak, 5. kolovoza, nepoznati počinitelj zapalio hrvatsku zastavu, koja je bila izvješena na jednoj obiteljskoj kući.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je zastava zapaljena u jutarnjim satima, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a povodom kojega je velik broj hrvatskih građana na pročelja svojih domova istaknuo državnu zastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarska policija istražuje sve okolnosti događaja.

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije je u četvrtak osudilo paljenje hrvatske zastave u Vukovaru na 20. obljetnicu Oluje, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo branitelja osuđuje paljenje hrvatske

Državna zastava Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih nacionalnih simbola, za koji su mnogi hrvatski branitelji dali i svoje živote, pa je paljenje zastave obezvrjeđivanje te žrtve i uvreda slobodnoj i demokratskoj državi koju zastava predstavlja, poručuje Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovar je, podsjeća, grad koji je podnio zastrašujuće ljudske i materijalne gubitke da bi se hrvatska državna zastava slobodno mogla viti diljem Hrvatske.

Ministarstvo poziva policiju da u najkraćem roku pronađe i primjereno kazni počinitelja tog vandalskog čina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo