GRAĐANI PODRŽAVAJU ODLUKU /

U Vukovaru su na poskupljenje struje odlučili odgovoriti redukcijom javne rasvjete: 'Uštedit ćemo. Koliko? O tom potom'

Gradska uprava pitala je građane - žele li povećanje komunalne naknade ili smanjenje broja upaljenih tijela javne rasvjete. Odgovor u ionako siromašnom gradu bio je jasan

10.4.2022.
8:30
VOYO logo

Javna rasvjeta u središtu Vukovara radi, no na nekim drugim lokacijama - ne radi. U gradskoj upravi kažu da se na enormno povećanje cijene električne energije moralo reagirati. 

"Sjetim se ministra Ćorića kako nas je uvjeravao da to neće biti 30-40 posto. Znači 450 posto su veće cijene. Poništili smo tu javnu nabavu, ići ćemo na nekakve rezervne varijante, nastaviti u svakom slučaju, da ne bi širili paniku, odgovorno se ponašat", kazao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 5400 javnih rasvjetnih tijela ugašeno je 2200, a znatna se ušteda očekuje i zamjenom starih rasvjetnih tijela novom led rasvjetom. Uvjeravaju – pazi se i na sigurnost građana.

Image
PROBLEMI NA TRAFOSTANICI /

Dio Splita završio mraku: Nije bilo javne rasvjete, nisu radili semafori, a KBC Split radio je uz pomoć agregata

Image
PROBLEMI NA TRAFOSTANICI /

Dio Splita završio mraku: Nije bilo javne rasvjete, nisu radili semafori, a KBC Split radio je uz pomoć agregata

"Negdje imamo situacija gdje smo morali reagirati nakon gašenja, gdje je došlo i do nesigurnosti u prometu i samog vandalizma, tako da smo na nekim lokacijama to revidirali", kazao je Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani, u nizu poskupljenja suočeni s izborom - plaćati veću komunalnu naknadu ili prolaziti manje osvijetljenim gradom, podržavaju odluku.

"Mislim da je odluka na mjestu", kazao je Vukovarac Jurica Sučić.

"Uštedit ćemo. Koliko ćemo uštedit o tom potom, al u svakom slučaju malo to previše ipak i svijetli. Znači, nije uvijek Božić", kazala je Vukovarka Vukosava Suvić.

"Živim s 800 kuna nacionalne mirovine. Ne smijem više upaliti ni radio, ne smijem više ništa ni slušati jer to je katastrofa", kazala je Vukovarka Evica Šibalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok gradska uprava nastoji odgovoriti na izazove današnjeg vremena, a dio Vukovaraca više od redukcije javne rasvjete muče nerasvijetljena pitanja ratne prošlosti i tama životne stvarnosti, mladost okrenuta budućnosti uvijek gleda svjetlu stranu života. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo