podaci dzs-a / U vrtiće upisano 5448 djece više nego lani. Najviše ih pohađa državne, provedu tamo i više od 8 sati

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

DZS navodi kako se u odnosu na lani ukupan broj izvještajnih jedinica povećao za 1,1 posto, a ukupan broj djece u jedinicama također se povećao za 3,8 posto

14.7.2023.
12:35
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Kako u Zagrebu tako i na razini cijele Hrvatske raste broj djece upisane u dječje vrtiće. Kako javlja Državni zavod za statistiku, u odnosu na lani, upisano je 5448 djece više.

Zaključuju kako djeca najčešće idu u vrtiće čiji je osnivač jedinica lokalne uprave i samouprave, a takvih je više od 80 posto. Zanimljivo je i da 80,4 posto djece u toj ustanovi provede osam i više sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DZS navodi kako se u odnosu na lani ukupan broj izvještajnih jedinica povećao za 1,1 posto, a ukupan broj djece u jedinicama također se povećao za 3,8 posto.

Od ukupnog broja zaposlenih, na odgojitelje i učitelje odnosi se 60,9 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici, na početku pedagoške godine 2022./2023., bilo je 1 727 izvještajnih jedinica koje su ostvarivale programe predškolskog odgoja i naobrazbe, od toga 1 583 dječjih vrtića i 144 druge pravne osobe (osnovne škole, igraonice u knjižnici ili druge ustanove ili udruge).

POGLEDAJTE VIDEO: Otvorili su vrtić za djecu s poteškoćama pa blizancima s maksimalnim brojem bodova, ali i poteškoćama, uskratili mjesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo