U VLADI PREŠUTJELI IMENOVANJE BRATA MINISTRICE KULTURE: / Postavili ga na čelo sektora teškog milijarde i zaboravili priopćiti - omaškom!?

Image
Foto: PIXSELL
18.3.2018.
10:19
PIXSELL
VOYO logo

Tonko Obuljen, brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, u četvrtak je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade imenovan predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM). No, informacija o njegovu imenovanju nije dostavljena u uobičajenom priopćenju nakon sjednice, odnosno ime brata ministrice iz njega je izostavljeno.

Iz Vlade poručuju kako nije bilo namjere prikrivanja jer to ionako, kažu, ne bi mogli sakriti. "Došlo je do propusta, omaške, prilikom sastavljanja priopćenja, ali sve je bilo u skladu s propisima. Ionako je to imenovanje poslije proslijeđeno u Sabor", izjavila je za Jutarnji list glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to je priopćenje tako tek u petak, dan nakon prvog priopćenja, dodano sljedeće: "Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Vlada je utvrdila odluku kojom se Obuljena imenuje novim predsjednikom Vijeća HAKOM-a, Darka Josipovića novim zamjenikom predsjednika Vijeća agencije, a novim članovima Vijeća mr. sc. Mislava Hebela, Antu Milasa i dr. sc. Nikolu Popovića. Vlada je obje odluke uputila u Hrvatski sabor na daljnji postupak".

Intrigantno imenovanje

Jutarnji piše da imenovanje nije intrigantno samo zbog Obuljena nego i zbog toga što s te pozicije odlazi Dražen Lučić protiv kojeg je podneseno nekoliko kaznenih prijava te je zaratio sa sindikatima, a u Ministarstvu kažu da se ponašao kao država u državi. No, Lučić se unatoč tome javio na natječaj, ali njegova ponuda nije razmatrana jer je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu, a jedan od uvjeta za tu poziciju jest da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica je podignuta jer je Lučić navodno neovlašteno i na štetu radnice otkrio njezine osobne podatke.

Komentar ministrice

Na natječaj se inače javilo 40 kandidata, među kojima i Obuljen koji je bio član Vijeća HAKOM-a od 2009. do 2013., a bio je i ravnatelj tadašnje Hrvatske agencije za telekomunikacije od 2006. do 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inženjer u OiV-u, Obuljen je u HAKOM-u radio i nakon izlaska iz Vijeća 2013., a godinu poslije zaposlio se na mjestu inženjera u Odašiljačima i vezama gdje radi do imenovanja na novu poziciju.

Ministrica kulture Obuljen Koržinek nije glasovala o imenovanju svoga brata jer, kaže, “ovaj tjedan nije bila na Vladi”. Komentirajući bratovo imenovanje Obuljen Koržinek je tek ponovila uvjete za one koji su se prijavili, te navela kako je Ministarstvo prometa i infrastrukture primilo prijave te ih proslijedilo u Vladu koja je odlučila kojih će petero kandidata predložiti Hrvatskom saboru za nove članove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novoizabrani Obuljen nadzirat će sektor vrijedan čak 16 milijardi kuna, pa je i njegova funkcija vrlo moćna.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo