POPLAVLJENE KUĆE I FARME / U Varaždinskoj županiji 20 novih klizišta, niz odrona tla: 'Na terenu je preko 1000 vatrogasaca'

Image
Foto: rtl danas

Varaždinska policija je, uz svoje redovne ophodnje, na teren uputila više od 30 dodatnih policijskih službenika dok su Hrvatske vode uputile dvadesetak svojih zaposlenika i kooperanata. Kako su izvijestili iz Crvenog križa Varaždinske županije, građanima je pružilo pomoć i 30 djelatnika Crvenog križa, kao i članovi HGSS-a te civilne zaštite

18.5.2023.
14:58
rtl danas
VOYO logo

Nevrijeme koje je posljednjih dana pogodilo Varaždinsku županiju izazvalo je na području 20 općina i gradova plavljenje obiteljskih kuća i farmi, prelijevanje vode preko prometnica, pojavilo se i 20 novih klizišta te je zabilježen niz odrona tla i veliki broj slučajeva rušenja stabala.

Rekao je to varaždinski župan Anđelko Stričak u četvrtak na kolegiju načelnika i gradonačelnika, izvješćujući čelne ljude općina i gradova o aktualnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obišao sam većinu poplavljenih područja i uvjerio se u razmjere štete. Nažalost, pojavilo se i dvadeset novih klizišta, zabilježeno je niz odrona tla kao i veliki broj slučajeva rušenja stabala", rekao je župan Stričak. Građane je pozvao da se jave u svoje općine i gradove kako bi prijavili štetu na obiteljskim kućama, gospodarskim objektima, podrumima te poljoprivrednim dobrima.

Image
DRAMA KRAJ SISKA /

Sava probila nasip i potopila udrugu za terapijsko jahanje: 'U 20 minuta sve je plivalo u metar vode. Uništeno je sve'

Image
DRAMA KRAJ SISKA /

Sava probila nasip i potopila udrugu za terapijsko jahanje: 'U 20 minuta sve je plivalo u metar vode. Uništeno je sve'

Na sastanku su bili i predstavnici svih žurnih službi koji su podnijeli izvještaj o angažmanu posljednjih dana. Što se tiče Vatrogasne zajednice Varaždinske županije ovih je dana na teren izašlo ukupno 57 vatrogasnih postrojbi, odnosno 1.065 vatrogasaca s 245 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinska policija je, uz svoje redovne ophodnje, na teren uputila više od 30 dodatnih policijskih službenika dok su Hrvatske vode uputile dvadesetak svojih zaposlenika i kooperanata. Kako su izvijestili iz Crvenog križa Varaždinske županije, građanima je pružilo pomoć i 30 djelatnika Crvenog križa, kao i članovi HGSS-a te civilne zaštite.

Danijel Bunić iz Hrvatskih voda je istaknuo kako su vodostaji rijeka Plitvice i Bednje u padu odnosno trend pada je 4 do 6 centimetara po satu što znači da bi se voda trebala lagano povući s poplavljenih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo