U Trogiru pri gašenju požara ozlijeđen vatrogasac

U subotu je na obali buknulo nekoliko požara, koji su unatoč jakoj buri stavljeni pod kontrolu.

26.6.2011.
15:59
VOYO logo

Nakon cijelonoćnog aktivnog gašenja, požar kod Sućurja u uvali Mlaska na otoku Hvaru, koji je planuo u subotu poslijepodne, pod kontrolom je vatrogasaca, kako kažu u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje. Požarom je zahvaćeno oko 25 hektara guste borove šume, a u nedjelju ujutro je na požarište upućen kanader i dva helikoptera s uređajem za gašenje.

Požar u Segetu Donjem kod Trogira ugašen je u subotu oko 19.40 sati. Opožarena površina je oko pet hektara trave i makije, a pri gašenju je ozlijeđen vatrogasac Veljko R. (22). Opečen je po rukama i po licu, ali je izvan životne opasnosti, te je hospitaliziran na odjelu plastične kirurgije KBC-a Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požari pod kontrolom

Pod kontrolom je i požar na deponiju Košer kod Pučišća na otoku Braču. Požarom je zahvaćeno oko devet i pol hektara makije i šume. Na dežurstvu tijekom noći ostali su vatrogasci DVD-a Supetar.

Iz DUSZ-a su javili kako je u nedjelju situacija na požarištima na splitskom i šibenskom području povoljnija. Zračne snage, kao i dio zemaljskih, povučene su oko 8 sati. Na sanaciji i čuvanju požarišta angažirano je oko 220 vatrogasaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vario i izazvao požar, spaljeno 750 hektara makije

Golemi požar koji se zapalio jučer oko 10 sati u dvorištu jedne kuće nedaleko od mjesnog groblja u Grebaštici, spalio je veliku površinu od oko 750 hektara makije, niskog raslinja, maslinika, vinograda i vrtova na širem području Grebaštice i Primoštena Burnjeg.

Prema navodima vatrogasnih zapovjednika, požar je konačno lokaliziran u nedjelju oko 9 sati, a na požarištu ga još uvijek nadgleda veliki broj vatrogasaca. Podsjetimo, vatrena fronta došla je u subotu na desetak metara od kuća koje su žitelji branili poliijevajući okućnice i krovove vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije su potvrdili informaciju kako su za nehotično izazivanje požara osumnjičili 56-godišnjeg Zagrepčanina koji je u dvorištu svoje kuće električnom brusilicom pilio metalnu ogradu, te su iskre i varnice zapallile okolno raslinje koje je rezultiralo požarnom katastrofom. Protiv neopreznog vikendaša podignuta je kaznena prijava zbog 'dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom'.

Vezani članak:

arti-201106250111006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo