rasteretit će stanje u Trogiru / U tijeku izgradnja velebnog mosta koji će spojiti Čiovo s kopnom: građani ga žele nazvati po Vinku Coci

U ovim trenucima užurbano se radi na izgradnji velebnog mosta koji će spojiti otok Čiovo s kopnom i rasteretiti stanje u Trogiru

8.8.2016.
18:49
VOYO logo

Mali, ali važni dio metalne konstrukcije mosta već je položen. Iako se kasnilo s isporukom metala, radovi na mostu kopno - Čiovo dobro napreduju. Postoje čak tri smjene i to na kopnu i na moru.

Do stupova u moru radnike prevozi brod, a u jednom danu to obavi i do sto puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most koji bi trebao rasterititi Trogir od prometnih gužvi bit će dug 521 metar sa 2 trake, pješačkom i biciklitičkom stazom. Ukupna vrijednost mosta s pristupnim cestama je 230 milijuna kuna, a veći dio je iz EU fondova. 

"Ugovorni rok je do kraja godine, ali bilo je problema s dovozom čelika iz Makedonije. Ali evo sad se sve to ubrzalo i nadam se da će biti do konca godine", rekao jeAnte Stipčić, gradonačelnik Trogira .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani već znaju i kako bi se najvažniji infrastukturni projekt trebao zvati. 

"Građani imaju inicijativu da se noost nazove po našem pokojnom tenoru Vinku Coci i to je hvalevrijedna incijativa", dodao je Stipčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se s jedne strane radi punom parom, s druge strane gužve još ne prestaju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo