REFERENDUM O OPOZIVU /

Pljuska za načelnika koji je peglao službenu karticu u bordelu. Mještani odlučuju o njegovoj smjeni

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Osim njegovog čašćenja u Klagenfurtu u Austriji, gdje je u bordelu u jednoj večeri triput peglao službenu karticu i potrošio 1560 eura, tereti ga se da je i općinskim novcem plaćao i račune za odijela, hranu, parfeme i ručkove

5.10.2024.
22:56
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Kontroverzni načelnik Murtera Toni Turčinov, koji je u središte pozornosti došao zbog peglanja službene kartice u austrijskom bordelu, u novim je problemima. Referendum za njegov opoziv održat će se 3. studenog, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

Odluku o referendumu dvotrećinskom većinom izglasalo je krajem rujna Općinsko vijeće, piše Šibenski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravni odjel za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove Šibensko-kninske županije objavio je biračima s prebivalištem u Općini Murter-Kornati da mogu obaviti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača u Upravnom odjelu za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove Śibensko-kninske županije, Odjelu za opću upravu, osobna stanja građana i matičarstvo, Šibenik, Trg Pavla Šubića I br. 2, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati.

Rok za podnošenje zahtjeva za dopunu ili promjenu istječe u srijedu 23. listopada 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LAKNULO MU /

USKOK od jutra i na Murteru, Turčinov odahnuo: 'Aj, fala Bogu da nisam ja na redu...'

Image
LAKNULO MU /

USKOK od jutra i na Murteru, Turčinov odahnuo: 'Aj, fala Bogu da nisam ja na redu...'

USKOK: Oštetio je općinu za 60.000 eura

Skreće se pozornost biračima koji imaju prebivalište u Općini Murter-Kornati da samo birači koji imaju prebivalište u Općini Murter-Kornati i važeću osobnu iskaznicu ulaze u popis birača i nalazit će se na izvacima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta. Birači koji imaju prebivalište u Općini Murter-Kornati, a nisu upisani u izvatke iz popisa birača jer primjerice nemaju važeću osobnu iskaznicu, mogu na dan održavanja referenduma ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje koju izdaje Upravni odjel za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove Šibensko-kninske županije – navode iz županijske uprave.

Protiv Turčinova i još jednog poduzetnika USKOK je pokrenuo istragu i podigao optužnicu zbog navodnih nezakonitosti kojima je općina Murter-Kornati oštećena za najmanje 60.000 eura.

Sumnja se da je Turčinov od početka 2018. do sredine 2022. općinski novac koristio u privatne svrhe odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim njegovog čašćenja u Klagenfurtu u Austriji, gdje je u bordelu u jednoj večeri triput peglao službenu karticu i potrošio 1560 eura, tereti ga se da je i općinskim novcem plaćao i račune za odijela, hranu, parfeme i ručkove.

Time je općinu oštetio za preko 52.000 eura, dok je trošak od još gotovo 8000 eura nastao pogodovanjem vlasniku građevinskog obrta od svibnja 2020. do siječnja 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tko je uhićeni načelnik Murtera Toni Turčinov kojeg je šira javnost upoznala prošlog ljeta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo