TUŽNA PRIČA IZ GORSKOG KOTARA /

U ovom mjestu ove godine u srednju školu nije upisan nijedan učenik: 'To nam se nikad nije dogodilo'

Image
Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

'U predupisnom smo razdoblju imali iskazan interes šestero učenika i da su se oni upisali, imali bi razred. Na sam dan upisa taj je broj pao na troje, a zatim su i oni odustali', kaže ravnatelj

9.7.2022.
17:10
Goran Kovačić / PIXSELL
VOYO logo

U prvi razred Srednje škole 'Vladimir Nazor' u Čabru ove godine nije upisan niti jedan učenik. Ravnatelj Kristijan Rajšel je razočaran.

''Ispada da naši odlični vannastavni rezultati i veliki broj učenika na završnicama državnih natjecanja ne znači puno ljudima ovog kraja'', kazao je Rajšel za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČUJTE I POČUJTE /

Stigli rezultati nacionalnih ispita: Evo kakvim znanjem raspolažu djeca prije upisa u srednju školu

Image
ČUJTE I POČUJTE /

Stigli rezultati nacionalnih ispita: Evo kakvim znanjem raspolažu djeca prije upisa u srednju školu

Šestero zainteresiranih, pa troje i na kraju - nijedan

''U predupisnom smo razdoblju imali iskazan interes šestero učenika i da su se oni upisali, imali bi razred. Na sam dan upisa taj je broj pao na troje, a zatim su i oni odustali. Šteta. Stanje je sada takvo da naredne školske godine, prvi put u povijesti nemamo niti jednog učenika u prvom razredu! Naravno, to je bolno i za uposlene znači manju satnicu, odnosno manje posla. Što će biti dalje i kako će država tretirati činjenicu da nismo upisali niti jednog učenika, tek ćemo vidjeti'', kazao je Rajšel.

U srednjoj školi u Delnicama za upis u prve razrede prijavilo se 28 učenika, četiri više nego prošle godine. No, i te brojke su, u usporedbi s onima prije deset ili više godina – tužne i jadne, ali su jednostavno odraz realnosti, odnosno sve manjeg broja učenika u goranskim osnovnim školama, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Moravicama upisano 52, još ima 12 mjesta

I dok su u SŠ Delnice zadovoljni zbog blagog napretka u odnosu na prošlu godinu, u Željezničko-tehničkoj školi Moravice još su zadovoljniji jer su u ljetnom upisnom krugu odradili 80 posto od planiranog.

''Upisali smo 52 učenika i imamo još 12 slobodnih mjesta, sve u ekonomskom mjeru. Sva mjesta za CNC operatera su popunjena, njih 20, kao i po 12 mjesta za mehatroničara i tehničara za računalstvo, a u ekonomski smjer upisali smo osmero učenika'', rekao je ravnatelj ŽTŠ Moravice Borivoj Dokmanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo