ZALEĐENI SPLIT / U Splitu službeno minus 7 Celzijevih stupnjeva: posljednji put je hladnije bilo 23.1.1963. godine

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Splitu je izmjerena najhladnija temperatura unazad 53 godine

7.1.2017.
11:34
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U Splitu je u subotu ujutro izmjereno minus 7 stupnjeva, što je najniža temperatura u tom gradu u posljednjih više od pola stoljeća, doznaje se od Kate Botice iz Državnog hidrometeorološkog zavoda u Splitu. "U odnosu na danas, posljednji put u Splitu je bilo hladnije 23. siječnja 1963. godine, kada je zabilježena temperatura od minus 9 stupnjeva", rekla je Botica za Hinu.

Iz splitskog Centra 112 kazali su kako su jutros imali više desetaka poziva kojima su ih građani iz Splita, Solina i Kaštela izvijestili da im se zbog niskih temperatura smrznula voda u vodovodnim cijevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog bure su i dalje u prekidu katamaranske linije iz Splita prema srednjodalmatinskim otocima, a u prekidu su i trajektne linije Split-Šolta, Makarska-Split i Drvenik-Sućuraj (Hvar).

Na poziv Medicinskog centra u Jelsi na Hvaru, u noći s petka na subotu organizirana je izvanredna plovidba trajekta "Petar Hektorović", kojim je s tog otoka prevezen pacijent u splitsku bolnicu, rekao je koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Trajekt 'Petar Hektorović' je prevozeći pacijenta isplovio iz luke Stari Grad na Hvaru u 22,50 sati, a uplovio je u splitsku gradsku luku nešto prije 1 sat iza ponoći. Nakon što je pacijent iskrcan i odvezen u splitsku bolnicu, trajekt se vratio i uplovio u luku Stari Grad na Hvaru oko 3,30 sati", kazao je Mrvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo