Što će reći na ovo? / Brutalno izvrijeđao Milanovića porukom na zidu: Autoru grafita nije se svidio nedavni potez predsjednika

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

U utorak ujutro su se na trima lokacijama u Splitu mogli vidjeti uvredljivi grafiti posvećeni predsjedniku Zoranu Milanoviću

1.8.2023.
13:27
Marko Lukunic/Pixsell
VOYO logo

U utorak ujutro su se na trima lokacijama u Splitu mogli vidjeti uvredljivi grafiti posvećeni predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Grafiti su osvanuli na Zapadnoj obali nasuprot Banovine, između zgrade "socijalnog" i hotela Marjan te u Marmontovoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanoviću, Srbine, je*o te Dodik" piše na grafitku kojim autor, očito, predsjedniku zamjera nedavni sastanak s Miloradom Dodikom na Hvaru.

Image

Politički izoliran

Milanović je, podsjetimo, na Hvaru ugostio Dodika kao predsjednika Republike Srpske, a njihov susret nije bio najavljen priopćenjem, što je zamjerio i premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodikov posjet je zanimljiv jer se odvija u vrijeme teške političke krize u BiH, koja je prouzročena upravo Dodikovim pokušajima da naruši ustavni poredak zemlje.

Dodik je zbog toga suočen s političkom izolacijom - s njim se sastaju samo mađarski i srpski dužnosnici te ruski predsjednik Vladimir Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik je nakon sastanka s Milanovićem na Twitteru objavio da je zahvalan Milanoviću na gostoprimstvu. Istaknuo je i kako mu je Milanović prenio da podržava dogovor legitimnih političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH koji osigurava njihovu ravnopravnost sukladno Daytonskom sporazumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo