U Splitu kaos, ne radi dio trgovina, autobusi ne voze...

U posljednjih pedeset godina Split nije imao ovakvo snježno nevrijeme, pa su brojni Splićani izašli van kako bi uživali u 'skijanju' i grudanju.

3.2.2012.
9:05
VOYO logo

"U posljednjih pedeset godina Split nije imao ovakvo nevrijeme, a nastavi li snijeg padati ovakvom snagom, vrlo blizu smo povijesnog rekorda u meteorologiji", kazao je Rade Popadić iz Udruge Crometeo.

"Da je doista riječ o povijesnom meteorološkom danu u Splitu, potvrđuju i podaci od 10 sati, po kojima je snježni pokrivač dosegao više od 20 centimetara", kazao je Popadić za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog snijega ne rade mnoge trgovine, kao i kafići, a ne voze ni gradski autobusi zbog teških okolnosti. Otkazana su i ročišta na sudu, kao i ispiti na fakultetima. Unatoč lošim uvjetima, policija nije zabilježila niti jednu nezgodu, a iz prometa se isključuju automobili bez zimske opreme. Nekoliko automobila je i zapelo, no većih gužvi nema. Ralica je u punom pogonu.

Snijeg nije zaustavio piciginaše, štoviše, potaknuo ih je da se skinu i odigraju picigin na potpuno bijelim Bačvicama. Kao u kakvom fantastičnom filmu, piciginaše su promatrali - skijaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj KBC-a Splita Dujomir Marasović kazao je za Radio Dalmaciju da preporuča svakome tko ne mora – a ne mora onaj tko nije smrtni slučaj – da ne izlazi izvan kuće. Splitski gradonačelnik Željko Kerum proglasio je neradni dan za splitske vrtiće i škole, te za djelatnike gradske uprave i gradskih tvrtki "zbog ugrožene sigurnosti pješaka i vozača uslijed zimskih uvjeta".

Maturanti htjeli na ples, škola ga odgodila

Prvi snijeg je još u srijedu poslijepodne zabijelio i Šibenik, Vodice, Biograd, Vrgorac, Imotski, Metković, Ploče, a zalepršale su pahulje i nad Dubrovnikom i Hvarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vremenskih neprilika u Šibensko-kninskoj županiji u četvrtak su bile zatvorene sve srednje i osnovne škole, a zbog najavljenog ponovnog pogoršanja vremena župan Goran Pauk donio je odluku da nastave neće biti ni u petak. Maturantima Turističke i Tehničke škole u Šibeniku snijeg i led donijeli su loše vijesti – odgođeni su maturalni plesovi koji su se trebali održati ovaj vikend.

"Učenici su bili za to da se ples ne odgađa, no morali smo donijeti takvu odluku zbog njihove sigurnosti, posebno jer je upravo za petak najavljen novi snijeg. Ne možemo preuzeti rizik da se nekome nešto dogodi. Ples će se održati sljedeći vikend", kazao je Josip Belamarić, ravnatelj Tehničke škole u Šibeniku, za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastave u školama u četvrtak nije bilo ni na imotskom području, u kojem su bila zatvorena i neka poduzeća, a školske klupe ostale su prazne i na sinjskom području, u Tijarici, Vrlici i Hrvacama. specijal-201012070191004-Vrijeme

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo