U Splitu branili crkvu od prosvjednika, pale i suze

Na protuvladinim prosvjedima u pet hrvatskih gradova nije se okupilo mnogo ljudi.

16.3.2011.
23:06
VOYO logo

Vremenske nepogode u Splitu nekako su najmanje smetale radnicama Uzora, kojih se skupilo desetak od ukupno tridesetak prosvjednika. One ne žele propustiti niti jednu priliku da kažu što im je učinio Bruno Orešar i što im čini stečajna upraviteljica, koja im je podijelila otkaze iako firma prima narudžbe.

Ispred Biskupove palače došlo je do verbalnog sukoba prosvjednika, a troje prosvjednika branilo je crkvu od ostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Di su sada kad ih narod treba'', vikali su ispred Biskupove palače facebook prosvjednici. Kristina Ćurković koja je bila među troje prosvjednika sa suprotne strane, među ostalim je vikala da nemaju što ovdje raditi. Od vikanja je ostala bez glasa te je plakala.

Osim u Splitu, prosvjednici su se okupili i u Dubrovniku, Puli, Karlovcu i Rijeci. Ali slike su bile kao i u Dioklecijanovu gradu. Loše vrijeme, malo ljudi okupljenih na prosvjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je u Puli bilo svega dvadesetak ljudi, u Karlovcu i Rijeci stotinjak. Dubrovnik je iznenadio s njih oko 150, iako je vrijeme bilo iznimno loše.

Najagilniji su ipak bili oni koji primaju plaću da bi bili na ulici. Policija je u uniformama i civilu pazila na svaki bitniji kutak svakog grada gdje se prosvjedovalo, a sve s ciljem sprečavanja i najmanje mogućnosti incidenata, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Vezani članci:

arti-201103160509006 arti-201103150745006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo