rekordi se nižu / U splitskoj zračnoj luci 38.000 putnika, desetak posto više nego istog lanjskog vikenda

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U svibnju ove godine prvi puta u povijesti splitske zračne luke ostvaren je promet veći od 200.000 putnika tijekom tog mjeseca

26.6.2016.
15:44
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U splitsku zračnu luku ovog će vikenda do ponoći sletjeti 150 zrakoplova, a putnika u oba smjera bit će oko 38.000 tisuća što je  desetak posto više nego zadnjeg vilkenda u lipnju 2015. godine, doznaje se od voditelja službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.

"U dosadašnjem dijelu ovogodišnjeg lipnja promet putnika kroz splitsku zračnu luku je veći za oko 15 posto u donosu na isto razdoblje prošlogodišnjeg lipnja, a u prvih pet i pol mjeseci ove godine ostvaren je promet oko 503.000 putnika što je za 10,2 posto više u usporedbi  s prvih pet i pol mjeseci prošle godine," rekao je Melvan za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je u svibnju ove godine prvi puta u povijesti splitske zračne luke ostvaren promet veći od 200.000 putnika tijekom tog mjeseca.

Istaknuo je kako se ove godine, u kojoj se obilježava  i 50. godišnjicu otvaranja splitske zračne luke, očekuje da će po prvi puta u njenoj povijesti  promet putnika biti  veći od dva milijuna tijekom jedne kalendarske godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je  kako je splitska zračna luka zrakoplovnim linijama povezana za 100 destinacija u 23 države svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo