U skloništu za životinje pse ubijaju hicima iz puške

U Veterinarskoj stanici u Zagrebačkoj ulici pse ubijaju kao na pokretnoj traci.

2.3.2010.
15:44
VOYO logo

Potvrdili su to za Slobodnu Dalmaciju članovi novoosnovane Udruge za zaštitu životinja Patronus Sisak koje svakodnevno kontaktiraju zgroženi očevici.

"Iako smo tek nedavno osnovali udrugu kontaktirali su nas brojni Siščani koji su šokirani postupkom veterinara koji se ponaša kao mesar, a ne kao liječnik životinja. Očito je da se radi o sebičnim interesima i ostvarivanju profita na račun nemoćnih životinja. Naime, Grad Sisak za svaku uspavanu životinju daje 200 kuna, a u Veterinarskoj stanici Sisak život se životinji okonča s metkom od dvije kune i to puno prije isteka 60 dana koliko bi pas trebao boraviti u skloništu", kazao je Kristijan Cavrić, potpredsjednik udruge Patronus Sisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da psi nestaju preko noći potvrdila je i Katarina Milatović koja je prošli petak u skloništu vidjela bijelog psa, a u ponedjeljak ga više nije bilo. Rečeno joj je da je udomljen, međutim postavlja se pitanje kada, s obzirom da tijekom vikenda Veterinarska stanica u Zagrebačkoj ulici ne radi.

"Umjesto u kafileriji leševi se zakapaju u rupe u krugu Veterinarske stanice Sisak. Kruže priče o nesnosnom smradu raspadnutih leševa koji se posebno osjeti ljeti za vrijeme vrućina", kazala je Ana Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa Slobodne Dalmacije zajedno je s mladim sisačkim aktivistima u ponedjeljak otišla u provjeru što se događa u skloništu za životinje. Dolazak mladih aktivista u Veterinarskoj stanici neprijateljski je shvaćen.

Javili su se direktoru Veterinarske stanice Đuri Bugarinu i kazali da su došli poslikati pse kako bi pomogli njihovom udomljavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudili su pomoć u hrani, dekama i šetnji pasa kako bi olakšali životinjama život do eutanazije.

No, Bugarin je odbio svaku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kap koja je prelila čašu razgovora koji je od samog početka bio na granici incidenta bio je upit zašto se psi ubijaju puškom, na što je veterinar Bugarin žestoko uzvratio da ima pravo upucati svakog psa s ceste ako je agresivan.

Cavrić mu je odgovorio da agresivan pas mora ići na promatranje, a ako se utvrdi da se radi o agresivnoj životinji onda se uspavljuje, a ne ubija puškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je slijedila bujica uvreda mladim aktivistima koji su odbili napustiti parkiralište Veterinarske stanice dok im se ne pokažu zatvoreni psi koji borave u dva skučena boksa.

Kako bi ih se riješio Bugarin je dopustio da higijeničar izvede jednog crnog psa s bijelom flekom na prsima psa koji je bio zavezan užetom i koji je mokrio krv i mokraću gotovo dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbezumljeni ljubitelji životinja, Kristijan Cavrić, Ana Ivanković i Katarina Milatović ostali su zatečeni ravnodušnošću i nemarom veterinara Bugarina koji je negirao da se radi o bolesnoj životinji koja dva dana nije vršila nuždu.

"Neće mi vatrogasac govoriti kako izgleda bolestan pas. Nemate pravo biti ovdje. Smjesta napustite Veterinarsku stanicu", urlao Bugarin na članove udruge, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002230561006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo