DEVASTACIJA U SJENI EPIDEMIJE: / Kupili kuću od Gorana Višnjića, betonirali pa žicom ogradili pristup moru

Image
Foto: Ilustracija: Profimedia

Vlasnici austrijske tvrtke koja je kupila kuću od Gorana Višmnjića u uvali mala Priluka kod Starog Grada ubrzo su, osim kuće,

9.5.2020.
16:25
Ilustracija: Profimedia
VOYO logo

Nizu primjera devastacije hrvatske obale i njenog pomorskog dobra pridružio se i onaj s Hvara. Tamo je u uvali Mala Priluka, na području Kabal kod Starog Grada od glumca Gorana Višnjića i njegove supruge Ivane kuću kupila austrijska tvrtka Ranzenbacher.

Austrijanci su, međutim, osim kuće i okoliš počeli prilagođavati sebi, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi vlasnik žicom ogradio pristup moru

Prvo su postavili žičanu oradu ne samo na svoju parcelu, nego do samog mora, što je zakonski kažnjivo. Time su otočanima presjekli put do male šljunčane plaže. Građani koji su slučaj prijavili na web portalu "Pomorsko je dobro" navode da novi vlasnici betoniraju cijelu plažu.

Uz kamene stepenice, kažu, betoniran je i prilaz plaži, preko svih kamenih stijena "naliven" je betonski puteljak, a "ravna" se dio i uz more koji bi sutra trebao biti ploha za sunčanje ili za privez broda. Radnici su po nalogu vlasnika “posložili” kamenje, betonirali i pripremili drveni podest dimenzija 4 puta 5 metara, znači 20 kvadrata, za daljnu akciju devastacije obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prijave na teren izašao komunalni redar

I ne samo da su napravili stepenice, već i kameni put preko mrkinte do plaže, koja je također betonirana I tako je prekrasna prirodno kamena uvala, postala carstvo betona, koja više nije ni mještanima dostupna.

Nakon prijave, na teren su izašli komunalni redar Starog Grada i policijski djelatnici, a županijski Odjel za pomorstvo i turizam na čelu s pročelnikom Stipom Čogeljom prijavu je proslijedio glavnom inspektoru u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija piše kako inspekcije koje su izašle na teren nisu ondje zatekle ni vlasnika ni izvođača radova, ali su "snimile" situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo