U Šibensko-kninskoj županiji izbilo 11 požara!

PU šibensko-kninska izvijestila je u nedjelju da je u subotu na području te županije izbilo čak jedanaest požara!

28.8.2011.
12:28
VOYO logo

U četiri požara zahvaćena je veća površina u kojima je gorjela suha trava, nisko raslinje i druge kulture koje će se utvrditi očevidom. Svi su požari ugašeni ili lokalizirani.

U požaru koji je u subotu oko 8.45 sati izbio kod mjesta Danilo Kraljice, opožarena je površina oko 1.020 hektara. DUZS je izvijestio da je požar lokaliziran u nedjelju ujutro u 9.12 sati. U gašenju požara uz 110 vatrogasca sudjelovala su četiri kanadera i dva airtraktora. Dva vatrogasca su od posljedica udisanja dima zatražila liječničku pomoć u OB Šibenik, gdje im je konstatirana lakša tjelesna ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gasilo se cijelu noć

U požaru koji je u subotu oko 12.55 sati izbio kod marine Kremik u Primoštenu, opožarena je površina oko 60 hektara. U 19.45 sati požar je lokaliziran. U gašenju požara uz vatrogasce sudjelovala su dva kanadera i dva airtraktora.

U požaru koji je oko 13.30 sati izbio kod Plavna, opožarena je površina oko 6 hektara, a požar je ugašen u 17 sati. Još jedan požar izbio je u subotu oko 14 sati kod Mratova, a opožarena je površina oko 338 hektara. Požar je lokaliziran u nedjelju u 6.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je priopćila da ćenakon obavljenog očevida utvrditi točno opožarene površine, nastala materijalna šteta i uzrok izbijanja požara.

Kod Zadra izbio novi požar

U međuvremenu, DUZS je u nedjelju ujutro izvijestio kako je Vatrogasno operativni centar Zadar u nedjelju u 8.46 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na predjelu Galovca. Gori nisko raslinje i borova šuma na površini od oko 2,5 hektara. U gašenju sudjeluju JVP Zadar i DVD Galovac s ukupno 13 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila uz pomoć dva Air Tractora. Gašenje je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najdramatičnije stanje u subotu bilo je na području Konjevrata, Danilo Kraljice, gdje su u zaseoku Čvrljci izgorjele dvije kamene kuće. Drago Vrančić, vlasnik jedne od izgorjelih kamenih kuća, samo je nijemo promatrao zgarište i tek rekao kako je imao sreću da mu nije izgorio i drugi dio kuće, već kućica u kojoj se neko vrijeme ne živi.

U susjednoj kući jedna je žena ispričala kako je u posljednji tren spasila stare i nemoćne roditelje. Kada su autom bježali od požara okružila ih je vatra te su zbog toga doživjeli i sudar. Starica Stana Čvrljak je kroz suze prepričavala kako je vatra došla nadomak prozora kuće i progutala vinograd i hrastovu šumu. (Agencija VLM)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108270151006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo