'RIJEŠIT ĆE SE' /

Ekspresan odgovor Zagreba! Priča o zebri koja ne vodi nigdje, a stanarima utjeruje strah u kosti - dobila nastavak

Image
Foto: Čitatelj Danas.hr-a/RTL

Nema obilježenog prijelaza, a ovome koji je iscrtan kao u crtiću ne može se prići', kaže nam jedan stanar

15.10.2024.
16:31
Čitatelj Danas.hr-a/RTL
VOYO logo

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Grada Zagreba.

Naime, jučer smo objavili tekst o bizarnom pješačkom prijelazu zbog kojeg stanovnici zagrebačkog Šestinskog dola muku muče. Osim što nema nogostupa, ova bizarna zebra iscrtana je na mjestu koje ne vodi nigdje. Odnosno ravno u plot privatne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Čitatelj Danas.hr/RTL

"U ovoj velikoj zgradi na broju 99A, živi preko stotinu ljudi, a od toga je barem dvadeset djece koja kad nogom kroče iz zgrade - nemaju gdje prijeći cestu. Nema obilježenog prijelaza, a ovome koji je iscrtan kao u crtiću ne može se prići. Roditelji su u strahu jer ovdje nitko ne vozi 40 kao što piše", rekao nam je stanar jedne od zgrada.

Image
Foto: Čitatelj Danas.hr/RTL

Kažu da su pisali i staroj administraciji gradonačelnika Bandića, i novoj Tomaševića, ali pomaka nije bilo. Sve do našeg upita Gradu Zagrebu koji je vrlo brzo dao odgovor i ponudio rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradski ured za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost će izraditi prijedlog za ukidanje pješačkog prijelaza u Ulici Šestinski dol ispred kbr. 100 i uspostavu novog pješačkog prijelaza ispred ulaza u objekt na adresi Šestinski dol kbr. 99A", kažu iz Grada pa dodaju:

"Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama navedeni prijedlog uputit ćemo Ministarstvu unutarnjih poslova, koje mora izdati suglasnost kako bi se rješenje moglo sprovesti. Nakon zaprimanja potrebne suglasnosti, uputit će se nalog Zagrebačkom holdingu d.o.o. – Podružnici Zagrebačke ceste za brisanjem starog i iscrtavanjem novog pješačkog prijelaza", zaključili su u odgovoru za Danas.hr.

Nastavit ćemo pratiti ovu priču i vidjeti je li Zagreb učinio i ono što je odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo