'Gotovo uvijek je uspješno' / U samo tjedan dana zabilježena dva slučaja pohotnika: Razgovarali smo sa čovjekom koji hvata pedofile

U njegovu mrežu, kaže, često se ulove sumnjivi muškarci

30.10.2018.
7:00
VOYO logo

U svega tjedan dana u zagrebačkom naselju Špansko dva slučaja pohotnika koji prijete maloljetnicama. Prvo je oko osnovne škole kružio sumnjivac, a sada po društvenim mrežama kruže obnažene fotografije muškarca koji je mislio da se dopisuje s tinejdžericom.

Dok nam policija potvrđuje da istražuje oba slučaja, razgovarali smo sa samozvanim lovcem na pedofile koji je jednom bacio udicu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksplicitna fotografija stigla je u inbox na Facebooku. Nakon toga dogovaralo se mjesto susreta. Iza tipkanja stoji 39-godišnjak predator i mladi muškarac koji glumi 14-godišnju tinejdžericu. Lovac na pedofile htio je ostati anoniman.

"On se meni ustvari javio. Ja sam mu odgovorio na poruku i pitao me što radim nedjeljom. Pitao jesam li imao nekad spolni odnos, ja sam rekao da ne i onda je on rekao da može pokazati neke stvari", objašnjava lovac na pedofile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovu mrežu, kaže, često se ulove sumnjivi muškarci. Kada otkriju o čemu je riječ, pokušavaju ga blokirati i prijete mu, no to ga ne sprečava da lovi dalje.

"Bavim se otprilike godinu dana i u 99 posto slučajeva bude uspješno. Ordiniram po Facebooku, Badoou, Tinderu s lažnim ženskim profilom", kaže lovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovac se dopisivao s muškarcem iz zagrebačkog Španskog naselja u kojem živi nekoliko osuđenih pedofila - kažu iz udruge za zaštitu i pomoć žrtvama.

"Ako je došlo samo do kontakta na ovaj način preko društvenih mreža s ovakvim fotografijama i komunikacijom kazna zatvora je do tri godine", rekla je predsjednica udruge Lavica Anita Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Španskog smatraju da lov na pedofile treba biti učinkovitiji. I prošloga tjedna stanovnici Španskog prijavili su slučaj sumnjivog muškarca koji se vrzmao oko osnovne škole. Iz policije neslužbeno doznajemo kako dva događaja nisu povezana te se oba istražuju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo