U SABORU PRUŽILA RUKU ZASTUPNICIMA: / Gotovo svi su se rukovali s njom, a na pitanje zašto su pristali na 'stisak', kažu: 'Pa vi ste krivi!'

Image
Foto: screenshot RTL

'To je jako je intuitivna gesta, potpuno pogrešna. Spremit ću ruke u džepove, kazala je zastupnica Katarina Peović

11.9.2020.
8:22
screenshot RTL
VOYO logo

"Rukovanje nikako nije preporučljivo", ponavljaju epidemiolozi diljem svijeta već više od šest mjeseci, no čini se da mnogi to nikako ne mogu zapamtiti. Neki od njih su i saborski zastupnici s kojima se odlučila rukovati novinarka RTL-a Ružica Đukić pa provjeriti hoće li joj uzvratiti "stisak".

"Rukovao sam se s vama zato što ste mi pružili ruku. Bojim se, dakle, svakog virusa. Kao odgovoran građanin, perem ruke", kazao je saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović kada ga je reporterka RTL-a Danas priupitala zašto se s njom rukovao. "To je jako je intuitivna gesta. Potpuno pogrešna. Spremit ću ruke u džepove", kazala je pak zastupnica Katarina Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ JE KONAČNO POPUSTIO: /

Rukovao se s Milanovićem kao prošloga tjedna s Janezom Janšom

Image
PLENKOVIĆ JE KONAČNO POPUSTIO: /

Rukovao se s Milanovićem kao prošloga tjedna s Janezom Janšom

Neki su se prvo odbili rukovati pa na kraju popustili

Bivši ministar turizma Gari Cappeli pružio je novinarki ruku i rekao da je to učinio "jer mu je ona pružila svoju ruku" i da je "bio toliko pristojan pa se rukovao". Kazao je da će nakon toga dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju i da je dobro što drže udaljenost i nose maske. "Nikada me nećete vidjeti bez maske", rekao je.

"Što se tiče rukovanja, rukujem se kako kada. Ako mogu dezinficirati ruke onda mi nije problem, ali uvijek se pozdravim laktovima, šakama. Baš eto vama danas nisam", kazao je Dario Zurovec iz Fokusa. "Oprao bih ruke nakon rukovanja, držim inače do higijene i mislim da je to u redu i da s tim trebam nastaviti", rekao je Stipo Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'STOŽER NI DA PISNE'; Kosor o rukovanju Plenkovića i Milanovića: 'Natiskani s drugima, bez maski. Falilo je samo da si ruke izljube…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikša Vukas je rekao da je reporterki RTL-a pružio ruku jer ju je ona prva pružila i da je reagirao instinktivno. "Trebamo se pridržavati epidemioloških mjera", poručio je Vukas. Dalija Orešković također je pružila ruku i rekla da je nedavno dezinficirala ruke prilikom izlaska iz sabornice. Ustvrdila je da je to spontana reakcija i zaključila da je teško promijeniti navike. "Pružili ste mi ruku pa sam vam je ja pružio nazad", odgovorio je Peđa Grbin na pitanje novinarke zašto se rukovao s njom.

Nikola Grmoja je prvo oklijevao i kroz smijeh rekao "ne smijemo se rukovati", a na pitanje novinarke rukuje li se s ikim odgovara: "Rukujem se s onima s kojima se znam i s kojima sam dobar, tako da...". Novinarka ga je tada upitala znači li to da nema povjerenja u nju, na što joj je mostovac odgovorio "ne poznajemo se", a na njezino pružanje ruke uz "hajdemo se upoznati", Grmoja je ipak pružio ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je svijetli primjer Sabora ispao bivši ministar Marko Pavić. "Nećemo se rukovati!", bio je odlučan Pavić koji od svog otpora nije odustao.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo