POVIJEST SE PONAVLJA / U Sabor ušli Sanader, Tuđman i Račan

Image

U sedmom sazivu Sabora sjedit će i ljudi zanimljivih prezimena. Tamo će se naći sinovi pokojnog Tuđmana i Račana, ali i prezimenjak najpoznatijeg remetinečkog zatvorenika.

5.12.2011.
14:10
VOYO logo

Ako ste mislili da su Tuđman, Račan i Sanader samo povijest hrvatske politike, varate se. Na ta prezimena često bi se mogla odazivati tri nova zastupnika.

Sinovi utemeljitelja dviju najvećih hrvatskih stranaka, HDZ-a i SDP-a uspjeli su osigurati svoje mjesto u parlamentu kroz prvu izbornu jedinicu.

Miroslav Tuđman je na HDZ-ovoj listi bio na drugom mjestu u prvoj izbornoj jedinici odmah iza Gordana Jandrokovića što mu je osiguralo mjesto u Saboru.

Račan mlađi, Ivan, našao se tek na 11. mjestu na listi Kukuriku koalicije u prvoj izbornoj jedinici, no s obzirom na nagađanja o novoj Vladi, ta će se lista pomaknuti za najmanje dva, a najviše četiri mjesta, što je i Račanovom nasljedniku osigurati saborsku fotelju.

U devetoj izbornoj jedinici, na listi HDZ-a prošao je Ante Sanader, prezimenjak puno slavnijeg Ive. Ipak, župan splitsko-dalmatinski nije u rodu s bivšim premijerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo