U RIJEČKOM AKVATORIJU NESTAO 57-GODIŠNJI SLOVAK: / U tijeku je potraga za roniocem amaterom koji je nestao iz skupine

Image

Površinska i podmorska potraga privremeno je obustavljena danas u 18.30 zbog sumraka i nastavit će se sutra u svitanje, dodaje se u priopćenju Ministarstva.

8.5.2018.
21:54
VOYO logo

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je večeras da je u riječkom akvatoriju u tijeku potraga za stranim roniocem.

Angažirani i pripadnici specijalne policijske ronilačke skupine

Akcija je pokrenuta danas nešto prije 13 sati nakon što je muškarac nestao s pozicije organiziranog amaterskog ronjenja. Radi se o 57-godišnjem P.C., državljaninu u Republike Slovačke. U koordiniranu potragu Središnjica je uključila službenike Lučke kapetanije Rijeka, Lučke ispostave Krk i Pomorske policije Rijeka. Potraga se provodi u Creškom arhipelagu, u području između otoka Cres i Plavnik, obzirom na poziciju organiziranog ronjenja te smjerove morskih struja, a tijekom dana u podmorsku potragu za nestalim angažirani su i pripadnici specijalne policijske ronilačke skupine, dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovao u ronilačkoj skupini

Nakon očevida je utvrđeno da je nestali ronilac sudjelovao u ronilačkoj skupini sa bocama kapaciteta 50 minuta. Prema svjedočenju I.K., državljaninu Republike Hrvatske te ujedno voditelju ronilačke ture, zaroni su obavljani u skupinama od po dvoje ronilaca na južnoj strani otočića Plavnik, a ronjenje je organizirao privatni ronilački klub registriran u Republici Hrvatskoj. Površinska i podmorska potraga privremeno je obustavljena danas u 18.30 zbog sumraka i nastavit će se sutra u svitanje, dodaje se u priopćenju Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo