U RH / nema 'svetih krava', ni nacionalnih manjina

'Ako se nešto kaže za njih, odmah se učinio čin šovinizma, fašizma.

19.10.2011.
1:06
VOYO logo

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u utorak je navečer Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Orahovice obilježila 21. Obljetnicu naoružavanja i mobilizacije prve grupe pripadnika pričuvnog sastava policijske postaje Orahovica. Svečanosti su bili nazočni i ministar Tomislav Ivić, Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji su zajedno s policajcima braniteljima položili vijence i odali počast poginulima pred Spomenikom poginulih branitelja u središtu Orahovice.

Papuk je prvo oslobođeno područje u Hrvatskoj

"Uoči toga povijesnog dana, 18. listopada 1990. godine, tzv. JNA je iz skladišta Teritorijalne obrane Orahovice odvezla oko 900 komada formacijskog oružja s kojime je na našem prostoru naoružala sela s većinskim srpskim stanovništvom. Na to je 51 pričuvni hrvatski policajac orahovačkog područja odgovorio prihvaćanjem oružja, a do kraja listopada policijsku uniformu obuklo je još 90 pričuvnih policajca iz čijih redova su poslije iznikle i postrojbe ZNG i 132. Brigade hrvatske vojske. Sa srbočetnicima smo na Papuku razriješili ratne probleme već 15. prosinca 1991. godine, pa je ovo područje Slavonije bilo prvo oslobođeno područje u Republici Hrvatskoj", naglasio je koordinator udruga Antun Grabovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Ivić: Uistinu smo privilegirani

Pripadnici pričuvnog sastava policije Orahovice zatražili su ostvarenje prava na dionice hrvatskih branitelja koje do sada nisu ostvarili. U pozdravnom govoru ministar Ivić obećao je da će i to biti ispunjeno i da hrvatski branitelji ne smiju biti zakinuti.

"Uistinu smo povlastičari i privilegirani, jer smo imali privilegiju, s hrvatskim grbom na čelu, boriti se i pobijediti u Domovinskom ratu. Taj ponos ne mogu ugroziti ni sudske presude, pa ni optužnice koje stižu 20 godina poslije i to od onih koji su nas napadali. Vlada RH je znala i znat će zaštititi sve hrvatske branitelje koliko god se neki 'dižu na sve četiri' tvrdeći da je to politikanstvo i da od toga neće biti ništa", izjavio je ministar Tomislav Ivić u Orahovici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Branitelji dobro znaju tko čeka priliku da im 'reže' prava"

Predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik Josip Đakić poručio je kako hrvatski branitelji dobro znaju tko se bori za njihova prava, a tko s podsmjehom čeka priliku da im ta prava "režu".

"Gledamo i one koji sa zebnjom očekuju, kako će se osvećivati svima koji su stvarali hrvatsku državu. To je bojazan koja lebdi nad našim glavama i danas. Bez obzira na aboliciju, svima koji su bili za SAO Krajinu, koji su počinili zločin, ne opraštamo. To nije učinio ni Franjo Tuđman niti bilo tko. Ne možemo oprostiti nikome tko je bio umiješan u planiranje, tko je izvršio zločin. Svi ti ne mogu biti abolirani. Nema te sudbene ni policijske vlasti koja će ih abolirati. Abolicija je za one koji nisu okrvavili ruke, izjavio je Josip Đakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema 'svetih krava'…

U nastavku govora Đakić je izjavio je da u slobodnoj Hrvatskoj nema "svetih krava", pa ni nacionalnih manjina.

"Ako se nešto kaže za njih, odmah se učinio čin šovinizma, fašizma. No, mi se ne sramimo niti jedne riječi, niti jednog djela niti jednog koraka koji smo učinili", naglasio je Đakić da su hrvatski branitelji garancija slobode i hrvatske suverenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-HDZ

Vezani članci:

arti-201110080412006 arti-201110070042006 arti-201110061183006 arti-201110060755006 arti-201110051165006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo