U PULI SE KIDAJU OD SMIJEHA NA ZAGREBAČKI POSAO S ADVENTSKIM KUĆICAMA: / 'Omastili su brk, a pogledajte koliko su kod nas jeftinije'

Image
Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

U odnosu na Zagreb u Puli su adventske kućice znatno jeftinije i transparentnije

18.12.2019.
19:35
Dusko Marusic /PIXSELL
VOYO logo

Pula nema problam kao i Zagreb s adventskim kućicama. Javna ustanova Pula Film Festival dodijelila ih je na javnom natječaju zainteresiranim ugostiteljima i obrtnicima, davanja u podnajam nije bilo, te ujedno i znatno jeftinije u odnosu na kućice u Rijeci ili Zagrebu, javlja jutros Glas Istre. U prosjeku svaka komercijalna kućica košta 6250 kuna, ali neke su jeftinije, a druge skuplje.

Zbog povoljne cijene, Pero Đelatović dolazi iz Đakova u Pulu, gdje na Korzu prodaje drvene unikatne suvenire i uvijek je u Puli u vrijeme Adventa. Za Glas Istre rekao je da je u razdoblju od 29. studenog do 6. siječnja platio najam 3200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupan prihod od 100.000 kuna planiran od zakupa uračunat je u financijskom planu cijele manifestacije. Napominjemo da je, osim navedenih, postavljena i dodatna kućica namijenjena prodaji ulaznica za klizalište, dok je jedna kućica na Giardinima dana Crvenom križu bez naknade da bi se prikupila sredstva u dobrotvorne svrhe", kaže Gordana Restović, ravnateljica Pula Film Festivala, za Glas Istre.

Najeftinije i najskuplje kućice

Najskuplje kućice su one u kojima se pružaju ugostiteljske usluge. Blok dvaju drvenih kućica, površine 24 četvornih metara, za trajanja manifestacije Prosinac u gradu, (do 6. siječnja), košta 23.750 kuna. Drvena kućica od 12 kvadrata stoji 11.250 kuna, ona u obliku heksagona (8 kvadrata) 10.000. Kućica od šest kvadrata košta 8750, a ona od četiri kvadrata 6250 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znatno su jeftinije kućice za prodaju proizvoda i neugostiteljske usluge, pa površina od četiri kvadrata stoji 3125 kuna.

Image
AFERA KUĆICE: /

U IGRI SU MILIJUNI! Bez natječaja ih dobiju za siću, preprodaju ih, a onda im Zagreb još uplati - vaš novac

Image
AFERA KUĆICE: /

U IGRI SU MILIJUNI! Bez natječaja ih dobiju za siću, preprodaju ih, a onda im Zagreb još uplati - vaš novac

'Omastili brk' u Zagrebu

"Za razliku od Pule i nekih drugih gradova, Zagreb neće puno profitirati od kućica, nego će zaraditi privatne firme koje su kućice dale u podzakup. Sam grad će po kućici dobiti od 2800 do 8240 kuna za ukupno trajanje Adventa od 40 dana. Oni koji su dobili posao omastili su brk jer su iste kućice iznajmili za 23, pa i 30.000 kuna, a neki mediji navode i iznos od 100.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog neraspisivanja natječaja te pogodovanja privatnim tvrtkama koje su posao iznajmljivanja kućica dobile bez propisane procedure i ispod cijene, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prijavljen je USKOK-u", piše Glas Istre.

Za razliku od Zagreba, u Rijeci je najam kućica puno jeftiniji, ali i skuplji nego u Puli. Ukupan prihod od najma je 650 tisuća kuna. Bez kućica Djeda Mraza, Glas Istre je došao do brojke od oko 13 tisuća kuna, koliko košta prosječan najam u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo