zastave na pola koplja / U ponedjeljak u Hrvatskoj Dan žalosti, točno u podne uključit će se sve sirene u znak počasti

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave

15.11.2015.
11:15
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o proglašenju Dana žalosti u Republici Hrvatskoj povodom žrtava terorističkih napada u Parizu. Danom žalosti proglašen je ponedjeljak, 16. studenoga 2015. godine, stoji u priopćenju.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Također, u znak počasti u podne će biti uključene sve sirene na području Republike Hrvatske, u trajanju od 60 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo