U Poličniku pored Zadra voljeli bi živjeti i Švicarci

23.3.2011.
8:39
VOYO logo

Svaki treći potencijalni graditelj dolazi izvan područja Općine Poličnik, koja već nekoliko godina postaje atraktivno prigradsko naselje, udaljeno od Zadra desetak kilometara.

''Razlozi ovako velikog zanimanja jasni su ako se zna da zemljište košta oko 20 eura po četvornome metru i da je infrastruktura riješena. Naš je komunalni doprinos od deset kuna po kubiku jedan od najnižih u Hrvatskoj, a općina je spremna budućim graditeljima ponuditi četiri-pet tipskih projekata kuća, što bi im značajno smanjilo troškove, ali i ubrzalo izgradnju'', obrazlaže stambenu politiku svoje općine načelnik Davor Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da se prihvate tipski projekti, Lončar navodi da bi za gradnju kuća u svim trima stambenim zonama općina preuzela izradu projektne dokumentacije i ishođenje lokacijskih dozvola te potvrde glavnog projekta.

''Prema nekim našim procjenama, u takvom bi se raspletu obiteljska kuća površine 100 četvornih metara, sa svim beneficijama koje pružamo, mogla izgraditi za 550-600 tisuća kuna. A pogledajte što za 800 eura po kvadratu možete kupiti u Zadru ili bilo gdje drugdje'', rekao je Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je na deset minuta od grada, more je 10-15 minuta vožnje u tri smjera, a na četvrtom je zračna luka. Sve je tu, a izbjegli smo gradsku gužvu i sve što donosi život u gradu'', priča bračni par koji je odlučio graditi kuću u Poličniku.

U Poličniku će se u stambenoj zoni od sedam hektara moći kupiti parcele od 600 kvadrata, u Suhovarama je zona velika sedam hektara, a parcele su od 800 kvadrata, dok su na osam hektara zone u Murvici predviđene parcele od 500 četvornih metara. Detaljni plan za Suhovare je završen, a plan za zonu u Poličniku od ponedjeljka je na javnom uvidu, dok je za Murvicu na snazi stari, 'predratni' plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naš je interes dugoročno nemjerljiv, najprije zbog toga što nemamo prirast stanovništva i prijeti nam odumiranje, pa smo životno zainteresirani za novo stanovništvo i zadržavanje naših mladih obitelji. Općina može računati na povećanje prihoda kroz porez na dohodak i komunalnu naknadu, a potpuno je sigurno da bi u svakoj od tih stambenih zona dio naših nezaposlenih ljudi mogao naći posao u nekim trgovinama ili tihim obrtima koji su nužni u svakom stambenom naselju. Naravno, tu je i zapošljavanje građevinske operative na izgradnji svih tih kuća'', kaže Lončar za Slobodnu Dalmaciju.

Vezani članak:

arti-201103020339006 arti-201103030069006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo