ZALJUBLJENICI U ZNANOST / Spaja studente s ljudima iz cijeloga svijeta: Započinje još jedno izdanje poznatog kongresa neuroznanosti

Image

Na kongresu, osim studenata iz Hrvatske, mogu sudjelovati studenti i iz inozemstva pa svake godine urode nova prijateljstva

21.4.2023.
8:29
VOYO logo

Danas započinje još jedno izdanje Studentskog kongresa neuroznanosti, poznato kao NeuRi. NeuRi već je tradicionalno travanjsko okupljanje mladih zaljubljenika u neuroznanost, koje se održava na Medicinskom fakultetu u Rijeci i Županijskoj bolnici Insula.

Kongres je namijenjen edukaciji šire javnosti o neuropsihijatrijskim bolestima i popularizaciji neuroznanosti. Područja koja obuhvaća ovaj kongres nalaze se unutar bogate neuroznanstvene palete: od neuroanatomije, neurofiziologije, neurofarmakologije preko neurologije i psihijatrije do psihologije i svih drugih područja koja proučavaju ljudski mozak i njegovu funkciju u najširem smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

NeuRi

Sudionici iz cijelog svijeta

Pod motom "Edukacija i iskustvo" zajedno s pozvanim predavačima usvajaju se nova znanja i vještine, studenti imaju priliku prikazati rezultate vlastitih istraživanja, intenzivno se družiti te uspostaviti brojne kontakte i nezaboravna poznanstva.

Na kongresu, osim studenata iz Hrvatske, mogu sudjelovati studenti i iz inozemstva pa svake godine urode nova prijateljstva. Prijašnjih godina pristigli su sudionici iz Makedonije, Njemačke te Bosne i Hercegovine, a ove će godine jedan od predavača biti iz Indije te s Oxforda i Yalea. Također, cilj projekta je potaknuti mlade u znanstvene vode, odnosno potaknuti ih na istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

NeuRi

12. kongres po redu

Za sve sudionike pripremljen je bogat program koji pruža mogućnost znanstvenog i stručnog usavršavanja. Uz brojne zanimljive prezentacije i interaktivne radionice, sudionici će imati priliku upoznati vrhunsku ustanovu za liječenje i rehabilitaciju – Županijska bolnica Insula.

Kongres se ove godine održava od 21. do 23. travnja, i to dvanaesti put po redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo