U pet dana prikupljeno 62% potrebnih potpisa

U pet dana prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o novim izmjenama Zakona o radu, prema evidenciji sindikata, prikupljeno je 62 posto potrebnih potpisa građana.

14.6.2010.
15:21
VOYO logo

"Uspjeh prikupljanja potpisa poruka je Vladi i hrvatskim poslodavcima da preuzmu odgovornost za posljedice pohlepe, nemara i pogrešaka. Građani su svojim potpisom za raspisivanje referenduma izrazili nezadovoljstvo stanjem u državi, a mi ćemo učiniti sve da ih ne iznevjerimo", poručio je Ozren Matijašević, koordinator sindikalnih središnjica i predsjednika HUS-a otvarajući drugi svesindikalni sabor, kojemu u Zagrebu nazoči više od 1.000 sudionika, piše Večernji list.

Poručio je kako će sindikatima, uz potporu građana, uspjeti ono što nikome u Hrvatskoj još nije – ishoditi raspisivanje referenduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matijašević je također priznao da ekipe na terenu koje prikupljaju potpise imaju problema, pa su tako u Gospiću sindikalni predstavnici doživjeli izgon od komunalnih redara zbog prikupljanja potpisa.

U Vladi je velika nervoza i strah zbog masovne podrške građana referendumu

"Vlada Jadranke Kosor nema prava ukinuti kolektivne ugovore iz razloga što je ta ista Vlada kriva što se kriza u Hrvatskoj ovako razmahala, što je i proračunom za 2010. dokazala da i dalje nema rješenja za krizu, pa premijerka nema prava od onih koji žive od rada tražiti da i dalje plaćaju neučinkovitost ove Vlade", izjavio je SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić, koji je također svojim potpisom podržao sindikalni referendum, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linić smatra da je u Vladi trenutno velika nervoza i strah od masovne podrške građana akciji sindikalnih središnjica, čime se šalje jasna poruka – narod ovoj Vladi više ne vjeruje.

Prethodni članci:

arti-201006120045006 arti-201006110389006 arti-201006100407006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo