JESTE LI MEĐU SRETNICIMA? / U ovom hrvatskom kraju plaće će rasti i do 300 eura godišnje: 'To je demografska mjera...'

Image
Foto: Shutterstock

Bulj je podsjetio da u Sinju već odavno nema prireza koji je HDZ-ova Vlada tek sada ukinula na razini cijele države, a što će vrijediti od Nove godine

2.11.2023.
22:14
Shutterstock
VOYO logo

Grad Sinj od 1. siječnja uvodi porez na dohodak od 18 posto, što će biti dva posto manje nego sada, najavio je u četvrtak gradonačelnik Miro Bulj, javlja Slobodna Dalmacija.

Takvim smanjenjem poreza na dohodak sinjskim samcima koji zarađuju prosječnu hrvatsku plaću od 1187 eura, plaća bi trebala porasti za 25 eura mjesečno, odnosno za 300 eura godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Marko Buljan živi uz granicu i osjeća se sigurno: 'Seoske straže nisu potrebne, pa nije ovo Divlji zapad'

Mostovac Bulj kazao je da je to jedna od njegovih demografskih mjera kojima želi privući stanovnike drugih područja da dođu živjeti u Sinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da u Sinju već odavno nema prireza koji je HDZ-ova Vlada tek sada ukinula na razini cijele države, a što će vrijediti od Nove godine. Taj je izdatak stavljen izvan snage u alkarskom gradu još prije nekoliko godina, za vrijeme mandata nezavisne gradonačelnice Kristine Križanac.

Prirez je bio ukinut na prijedlog HDZ-ova vijećničkog kluba, a takva odluka bila je jedan od uvjeta njihove tadašnje podrške gradskom proračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo