U OSJEČKOJ BOLNICI UVELI ALKOTEST: / Pijani djelatnik zabio se motornim kolicima u vrata Klinike za kirurgiju

Image
Foto: PIXSELL, Marko Mrkonjić
3.9.2016.
22:50
PIXSELL, Marko Mrkonjić
VOYO logo

Slučaj iz Osijeka zvuči gotovo nevjerojatno. Glas Slavonije piše kako se glasina o alkoholiziranom djelatniku Kliničkog bolničkog centra Osijek, koji se u srijedu motornim kolicima zabio u pokretna vrata Klinike za kirurgiju, pokazala točnom.

Dvoje djelatnika Bolnice 'palo' na alkotestu

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek dr. Vlatko Kopić potvrdio je da to nije jedini slučaj alkoholizma unutar bolnice i da je Uprava odlučila poduzeti mjere nasumičnog alkotestiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo prijave i kako pojedini naši liječnici operiraju pod utjecajem alkohola, kao i da neki djelatnici iz drugih struka rade u alkoholiziranom stanju. Samo je bila puka sreća što alkoholizirani djelatnik koji se zabio u vrata nije nekoga isjekao kad su vrata pukla. Uspio je ozlijediti samo sebe. Nakon toga poduzeli smo značajne korake i nasumično sljedeći dan dregerom alkotestirali 40 djelatnika. Dvoje je od njih bilo pozitivno", rekao je Kopić.

Napominje da će praksa nasumičnog alkotestiranja biti provođena bar jednom tjedno, a za one koji odbiju alkotestiranje smatrat će se da su bili pozitivni na testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RADE U ZABRINJAVAJUĆIM UVJETIMA: /

Ovaj Klinički bolnički centar najlošiji je u Hrvatskoj

Image
RADE U ZABRINJAVAJUĆIM UVJETIMA: /

Ovaj Klinički bolnički centar najlošiji je u Hrvatskoj

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Dvoje od 40 testiranih bili su alkoholizirani

Kopić kaže kako među nasumično odabranim djelatnicima za alkotest nisu bili samo liječnici nego i električari, gipseri, medicinski tehničari, profesori, predstojnici klinika pa i djelatnici u Upravi. Pet posto odnosno, dvoje alkoholiziranih od njih 40, koliko ih je alkotestirano, velik je broj.

Dvoje 'palih' na alkotestu zamoljeni su da napuste bolnicu i protiv njih će biti pokrenut postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 3.100 djelatnika, koliko ih je zaposleno u bolnici, svi mogu doći na red za alkotestiranje koje provodimo s tri djelatnice certificirane za zaštitu na radu te sa zaštitarskom službom, no bez prethodne najave. O tome vodimo zapisnik, no sve je anonimno. Naglašavam da netko može biti alkotestiran i više puta", rekao je zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Nikome ne žele naprečac dati otkaz

U KBC-u Osijek kažu kkao djelatnik koji se u pijanom stanju ozlijedio prije nekoliko dana može ponovno doći na posao, no bit će izložen kontroli za alkohol. Otkazi mogu uslijediti za one koji pod utjecajem alkohola teže povrede radno pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Kopić ističe kako im nije cilj ikoga otpustiti, već najprije iscrpiti sve pravne mogućnosti. No, istodobno smatra kako je postotak alkoholiziranih djelatnika već u prvom danu nasumične provjere bio zabrinjavajuć.

"Svi moraju znati da je alkohol nedopustiv! Stoga ćemo provjeravati i dalje, bilo da su u pitanju jutarnji ili večernji sati, odnosno dežurstva", kazao je za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo