SPREMATE SE ZA NAJLUĐU NOĆ U GODINI? / Ovo bi moglo biti malo zeznuto: U novogodišnjoj noći neće raditi bankomati, a i kartice bi mogle biti izvan funkcije

Više od pola svih hrvatskih bankomata trenutno je izvan funkcije, pune se eurima, zato su banke izbacile interaktivnu kartu na kojoj možete vidjeti koji rade

22.12.2022.
11:33
VOYO logo

Još je 11 dana do uvođenja eura, a na Novu godinu bismo se mogli naći u nezgodnoj situaciji: bankomati neće raditi, a neće vam od koristi biti ni kartice, javlja RTL Direkt.

"Bit će malo problema tih prvih 15 dana, mi smo se spremili, dobili smo od banke nekoliko tisuća eura tako da uopće nemamo nikakvih strahova", kaže mesar Serđo Matika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automehaničar Mario Stanković tvrdi: "Radni sat, imamo sve već priređene cjenike i fiskalna blagajna je spremna", pa dodaje kako je radni sat u euru točan u cent - 33,18 eura.

Posljednji dani kuna u blagajnama. Onaj temeljni princip je jednostavan, vi dođete u svoj lokalni dućan platite kruh i mlijeko u kunama i blagajnica vam vrati kusur u eurima, načelno bi trebalo proći bez problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovac Vjekoslav Baketić smatra kako problema neće biti. "Mi smo pripremili i nadamo se da će sve biti u redu", govori.

Kartice neće raditi

Više od pola svih hrvatskih bankomata trenutačno je izvan funkcije, pune se eurima, zato su banke izbacile interaktivnu kartu na kojoj možete vidjeti koji rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kartice će dakle cijelo to vrijeme funkcionirati, bit će jedan kratki period u kojem neće raditi potkraj dana 31. prosinca do nekih sitnih sati u noći 1. siječnja", kaže Ivan Hrvoje Maljković iz Hrvatske udruge banaka.

Image
BLIŽI SE TAJ DAN /

Pripreme za uvođenje eura u završnoj fazi: Od 1. siječnja bit će operativno 70 posto bankomata

Image
BLIŽI SE TAJ DAN /

Pripreme za uvođenje eura u završnoj fazi: Od 1. siječnja bit će operativno 70 posto bankomata

Dakle, u novogodišnjoj noći moglo bi doći do prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ljudi panično traže eure vidi se i pred mjenjačnicama. Objašnjenje za gužve je jednostavno, novac im je dosad bio negdje u madracu, možda mu porijeklo baš i nije skroz čisto pa ga ne žele odnijeti u banku.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo