RASTU I DO PET METARA /

U moru kod Senja uhvaćen jedan od najstrože zaštićenih morskih pasa

Image
Foto: Morski.hr

Čak i ako ga se slučajno ulovi, potrebno je to prijaviti nadležnim službama. Ribar koji ga je ulovio to najvjerovatnije nije planirao jer se radi o jednom od najstrože zaštićenih morskih psina

12.7.2024.
10:01
Morski.hr
VOYO logo

U moru kod Senja ulovljen je zaštićeni morski pas lisica, piše Morski.hr. Morski pas lisica poznata je pojava cijelom Jadranu. Za razliku od ostalih morskih pasa koji preferiraju otvoreno, duboko more, lisicu možemo pronaći po kanalima i plitkim uvalama gdje se zapetlja u mreže i postane tema naslovnih strana.

Čak i ako ga se slučajno ulovi, potrebno je to prijaviti nadležnim službama. Ribar koji ga je ulovio to najvjerovatnije nije planirao jer se radi o jednom od najstrože zaštićenih morskih psina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Morski.hr

Morski pas lisica hrani se ribama, lignjama i rakovima, a u lovu na njih koristi im rep koji ima funkciju biča kojim ošamuti svoje žrtve. Po prirodi nisu agresivne životinje, ali ako ih se napadne, mogu postati nezgodne za ljude.

Radi se o vrlo dobrim plivačima koje mogu narasti do 5,7 metara odnosno bit teške oko pola tone. Tijelo je s gornje strane tamno plave boje, a donja strana je bijela. U čeljusti ima veliki broj manjih zuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Razgovarali smo s ribarom koji je snimio kako morski pas jede iz ruke kod Pelješca: 'Mene je napao na Karibima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo