PRIJETE NAM / U Makarskoj vandali išarali jezgru grada prijetnjama gradonačelniku: 'Možeš kako hoćeš, nećeš dokle hoćeš'

Image
Foto: Facebook
18.12.2022.
12:23
Facebook
VOYO logo

Zgrada u kojoj se nalazi vodstvo grada Makarske je vandalizirana, a napisane su i uvrede SDP-ovom gradonačelniku Zoranu Paunoviću. "Možeš kako oćeš, nećeš dokle oćeš"; "Odlazi bando komunistička", "Kujo crknite" neki su od natpisa, ukrašeni svastikama i stiliziranom penis.

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović sve je objavio na Facebooku i odgovorio vandalima. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uništavanje pročelja u centru nije opravdana pobuna'

Kome smeta red?! Vandalizam i prijetnje neće ostvariti napredak!. Ovo je prije svega vandalizam. Podnijeli smo kaznenu prijavu i vjerujem da će počinitelji ovog kulturocida biti brzo pronađeni. Odbijam vjerovati da je ovo način komunikacije koji podržava većina mojih sugrađana.

Uništavanje naših starih pročelja u centru grada nije i ne može biti opravdana pobuna, to je uništavanje blaga koje pripada svim građanima Makarske. Naša Makarska je oduvijek bila tolerantna sredina, različita mišljena su bogatstvo iz kojeg se raste i razvija, ali ovo nema veze s konstruktivnom kritikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prijetnja jer smo se usudili uvoditi red'

Ovo je direktna prijetnja nama i tu je iz jednog jedinog razloga – jer smo se usudili uvoditi red u naš grad! Koliko god nisko pali oni kojima red smeta, nikakve prijetnje neće nas zastrašiti, niti zaustaviti u rješavanju gradskih problema: od valorizacije stare gradske jezgre koja nekima očito nije vrijedna, preko uređenja Peškere, do ukidanja višestambene gradnje i povratka zelenila u svaki kutak grada.
Neka pišu kad ne znaju bolje, mi ćemo ustrajno brisati njihove sramotne parole kao što korak po korak brišemo i sav nered kojim su godinama gušili naš grad. Mi vraćamo grad građanima i nastavljamo u zacrtanom smjeru, bez dilema i bez uzmicanja pred partikularnim interesima i niskim strastima!", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo