LOGISTIČKA POTPORA VETERINARIMA / U Lonjskom polju dronovima traže uginulu stoku, žele spriječiti širenje bedrenice

Image
Foto: Twitter/Ravnateljstvo civilne zaštite

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite pretraživala je teren bespilotnim letjelicama u potrazi za uginulom stokom

24.7.2022.
16:28
Twitter/Ravnateljstvo civilne zaštite
VOYO logo

Ravnateljstvo civilne zaštite na Twitteru je objavilo da daju potporu veterinarima u Osekovu te im pomažu tražiti uginulu stoku u svrhu suzbijanja širenja bedrenice.

"Ravnateljstvo civilne zaštite pružilo je potporu veterinarima u Osekovu u svrhu suzbijanja zaraze bedrenicom. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite pretraživala je teren bespilotnim letjelicama u potrazi za uginulom stokom", stoji u priopćenju Ravnateljstva civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje navode kako se teren pretraživao s 4 bespilotne letjelice te da je u dva dana pretraženo oko 2000 hektara livada i područja obraslih niskim raslinjem gdje je otežan pristup s tla. Sve pronađene uginule životinje su adekvatno zbrinute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ravnateljstvo civilne zaštite pruža i logističku potporu te je osiguralo zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva za mjere i aktivnosti koje se provode u dijelu Parka prirode Lonjsko polje, a u svrhu što učinkovitijeg suzbijanja i širenja bolesti te očuvanja zdravlja", navode u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo