novo normalno / U salonima, prema novim pravilima, radnici moraju stalno nositi masku: 'Dosta smo izgubili'

Tko ovih dana posjeti kozmetički salon primijetit će da se na ulasku dobiva maska i mjeri temperatura

4.5.2020.
20:33
VOYO logo

U jednom kozmetičkom salonu već je moguće dobiti termin za sljedeći tjedan zato što u salonu radi pet ljudi koji su odvojeni svaki u svojoj prostoriji. Kad klijent ili klijentica dođu na tretman, prvo moraju dezinficirati ruke.

Mjerenje temperature

Na ulazu, klijenti također dobivaju masku i mjeri im se temperatura. Isti postupak proći će i svi zaposlenici kozmetičkog salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bila je gužva danas, ali ne onakva na kakvu smo se naviknuli. Kroz salon je prošlo 25 klijenata. U uobičajeno vrijeme bilo bi ih više od 40'', prokomentirala je pročelnica Ceha frizera i kozmetičara u Zagrebu Antonija Tretinjak.

''Izgubili smo dosta jer je upravo ovo vrijeme kada bi nama krenula naša prava sezona. Ako ne dođe ponovno do prestanka rada najesen kao što postoje neke indicije, vjerujem da bismo do kraja godine uspjeli se vratiti na staro'', kazala je Tretinjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemološke mjere kozmetičarima nije teško prihvatiti.

''To je bio naš standard i prije. Uvijek su na krevetu jednokratni prekrivači koje mijenjamo nakon svakog korisnika. Koristimo jednokratne špatulice za depilaciju, jednokratne trakice ili kape, jednokratne gaćice, rukavice i sredstvo za dezinfekciju ruku koje imamo u svakoj kabini. I mi između svake faze tretmana dezinficiramo ruke. I maske koje nam je sada obaveza da nosimo tijekom cijelog radnog dana'', objašnjava Tretinjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S maskama nije bilo problema i oni koji dolaze u kozmetički salon već imaju svoju zaštitnu masku za lice. Brojni klijenti ocijenili su kako ovo "novo normalno" sasvim dobro funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo