U KLINIČKOJ BOLNICI MERKUR U ZAGREBU RODILO SE 15 DJECE U JEDNOM DANU! Primalja tvrdi: / 'Gužva je bila, ali nije bio kaos'

Image
Foto: Pixsell/Screenshot: RTL

U rađaonici Kliničke Bolnice Merkur u Zagrebu je od četvrtka do nedjelje rođeno više od 30 djece, a samo u 24 sata je na svijet došlo osam djevojčica i sedam dječaka

24.2.2020.
20:07
Pixsell/Screenshot: RTL
VOYO logo

Pravo čudo dogodilo se u Hrvatskoj, točnije u Kliničkoj bolnici Merkur. Iako se već godinama broji više umrlih nego rođenih, sudeći po prošlome tjednu u rađaonici zagrebačke bolnice trend bi se mogao preokrenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oboreni svi rekordi

Naime, od četvrtka do nedjelje je u KB Merkuru rođeno više od 30 djece, a čak osam djevojčica i sedam dječaka je na svijet došlo u samo 24 sata, doznaje RTL. U toj se bolnici dnevno rodi prosječno šestero ili sedmero djece, a sad su oboreni svi rekordi.

"Naš posao je takav, nepredvidiv. Nikad ne znate kad dođete u smjenu hoćete imati jedan porod ili ćete imati 15 poroda kao u tom danu. Nema nikakvog pravila. Djeca se rađaju kad ona žele, a ne kad im mi odredimo datum poroda. Svako dijete iziđe van kad je spremno", rekla je primalja Jelena Zovak, koja je rekordnog dana bila u smjeni, kao i njena kolegica Marinela Burek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bio kaos. Gužva je bila, ali nije bio kaos jer mi smo svi već dobro jedni s drugima uhodani i uigrani. Samo dobra organizacija, komunikacija i sve je dobro prošlo."

Demografske mjere ljubavi

U Merkuru u posljednje vrijeme imaju sve više poroda, a sada su na oko 2000 poroda godišnje. Primalje su zbog toga imale predosjećaj da će se dogoditi "baby boom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je istina. Nekoliko dana prije je bilo dva, tri, četiri poroda, onda znamo da nam slijedi jedan ovakav dan kao što je bio s četvrtka na petak", rekla je Zovak.

Tajna "baby-booma" u ovoj bolnici nisu demografske mjere. Ponosne majke kažu da su ih na rađanje potaknule mjere ljubavi. Možda su one ključ demografskog oporavka zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo