U ISTRI SE POJAVIO NOVI SIMPTOM KORONAVIRUSA, ČEST JE KOD DJECE: / 'To kod nekih može biti manje, a kod nekih više izraženo'

Image
Foto: Ilustracija: Profimedia

Od svih oboljelih u populaciji do 60 godina u Istarskoj županiji, čak 73 posto čine djeca do 18 godina, koja, uz uobičajene simptome zaraze, imaju i osip

15.11.2020.
13:38
Ilustracija: Profimedia
VOYO logo

Ravnatelj istarskog Zavoda za javno zdravstvo, Aleksandar Stojanović istaknuo je kako je situacija na poluotoku i dalje bolja nego u drugim krajevima hrvatske, ali i da se to lako može zakomplicirati. U nedjelju su zabilježili 79 novih slučajeva zaraze. , ravnatelj istarskog Zavoda za javno zdravstvo, ističe da je u Istarskoj županiji situacija s koronom i dalje bolja nego u nekim drugim županijama, no može se lako zakomplicirati.

Image
GOTOVO POLOVICA DJECE MOGLA BI BITI IMUNA NA COVID-19: /

Znanstvenici su otkrili nešto što trenutno nikako ne mogu objasniti

Image
GOTOVO POLOVICA DJECE MOGLA BI BITI IMUNA NA COVID-19: /

Znanstvenici su otkrili nešto što trenutno nikako ne mogu objasniti

"Trenutno nam je u Istri 78 posto oboljelih u dobi do 60 godina, dakle radi se o radno aktivnom stanovništvu, od čega je 73 posto oboljelih u populaciji do 18 godina, a veliki broj njih je i u samoizolaciji. S obzirom na način njihova života, kretanja i direktnog kontakta s većim brojem osoba na raznim mjestima, a uzimajući u obzir da su mnogi od njih potpuno asimptomatski prenosioci zaraze, zaista nije zgorega neprestano ponavljati apel javnosti da budu odgovorni prema sebi i drugima i pridržavaju se epidemioloških mjera", rekao je Stojanović za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog velikog broja oboljelih među najmlađom populacijom, Stojanović je upozorio kako se uz već uobičajene simptome koronavirusa, kod djece pojavljuje i osip. "Taj osip kod nekih može biti manje, a kod nekih više izražen. Kod odraslih se među prvim simptomima javljaju dosta jake glavobolje i bolovi u cijelom tijelu, uz gubitak njuha i okusa, povišenu temperaturu i također još uvijek probavne smetnje. To su neke indikacije kod kojih bi svakako trebalo posumnjati na zarazu novim koronavirusom, ostati kod kuće i javiti se obiteljskom liječniku", poručio je.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo