Dolazi iz zatvora u Njemačkoj / U Hrvatsku danas stiže Josip Perković na odsluženje kazne zbog ubojstva Stjepana Đurekovića!

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Sukladno domaćem pravu, Perković će moći zatražiti uvjetni otpust nakon što odsluži polovicu kazne

11.7.2019.
7:18
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnjeg načelnika u Službi državne sigurnosti bivše SFRJ, te kasnijeg hrvatskog obavještajca Josipa Perkovića, pravomoćno osuđenog zbog teškog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, u četvrtak će, nakon nepunih pet i pol godina provedenih u zatvoru u Njemačkoj, biti prebačen u Hrvatsku.

Njegovo su prebacivanje organizirali službenici ministarstva unutarnjih poslova dviju zemalja. Perković će stići redovnim letom iz Münchena i to onim koji slijeće oko 13 sati, doznaje RTL. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, nakon slijetanja će odmah biti odvezen u Remetinec, a tamo će se napraviti procjena i donijeti odluka u kojem će zatvoru Peković izdržavati kaznu. 

Podsjetimo, Perković je pravomoćno osuđen za političko ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, počinjeno 1983. godine nadomak Münchena. Osuđen je na kaznu doživotnog zatvora. Pošto u hrvatskoj takva kazna ne postoji, izrečena mu je kazna od 30 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno domaćem pravu, Perković će moći zatražiti uvjetni otpust nakon što odsluži polovicu kazne, za otprilike devet i pol godina, krajem siječnja 2029. godine.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo