U Hrvatskoj niče čak 11 novih šoping-centara!

Iako u Zagrebu već postoji više prodajnog prostora nego u Beču, to ne priječi investitore da otvaraju nove trgovačke centre.

30.8.2011.
11:46
VOYO logo

Dok s jedne strane Slavonske avenije u Zagrebu jedan trgovački centar polako 'umire', na istočnoj strani iste avenije pred otvaranjem je drugi City Centar One, nazvan East, koji će se prostirati na čak 130.000 četvornih metara. To je samo jedan od čak 11 novih centara koji se grade u Hrvatskoj.

Trenutačno je stanje takvo da u Zagrebu postoji više prodajnog prostora nego u Beču, čak 555 četvornih metara na tisuću stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prostora za nove centre uvijek će biti iz jednostavnog razloga što će drugi nestajati i propadati. Oni koji nisu uspješni i dobro pozicionirani prepustit će svoje mjesto drugima'', rekao je konzultant Dragan Munjiza za Večernji list.

Sličnog je mišljenja i menadžer Dragutin Mamić, koji smatra da dok god investitori dolaze znači da im se isplati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrane gradnje novih centara neće biti

Iako postoje mnogi koji smatraju da bi Zagreb trebao zabraniti gradnju novih trgovačkih centara, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno planiranje i graditeljstvo Željko Horvat tvrdi da Grad to neće učiniti.

Iz HGK su poručili da se trenutačno grade City Point u Varaždinu, Histria Mall u Istri, Ikea u Rugvici, Supernova Buzin i Šibenik, Lumini u Varaždinu, Vendi Park u Slavonskom Brodu, Zapadni trgovački centar u Rijeci, Mall of Split te Šijana centar u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zabrana gradnje neće biti, sve je drugo na tržištu. Prostora za nove centre ima, osobito u županijskim središtima'', poručili su iz HGK.

Vezani članak:

arti-201102090078006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo