KORONA U HRVATSKIM ŠKOLAMA / Zaraženo 7095 učenika, otkriven popis škola koje su prešle na online nastavu

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Najviše je zaraženih učenika u Gradu Zagrebu (2.274), Splitsko-dalmatinskoj (1.222) te Primorsko-goranskoj županiji (618)

17.1.2022.
20:29
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Hrvatskoj je trenutno na koronavirus pozitivno 7.095 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih je 4.415 nalazi se u samoizolaciji. Najviše ih je u Zagrebu (2.274), Splitsko-dalmatinskoj (1.222) i Primorsko-goranskoj županiji (618).

U Zagrebu je pozitivan 1.431 osnovnoškolac te 843 srednjoškolaca, s Splitsko-dalmatinskoj županiji 799 osnovnoškolaca i 423 srednjoškplca, dok je u Primorsko-goranskoj županiji 441 zaraženi osnovnoškolac i 177 srednjoškolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaraženo i 1279 djelatnika u školama

Također, najviše učenika u samoizolaciji je u Zagrebačkoj županiji (1.550, od toga u osnovnim školama njih 1.211, a u srednjima 339), a slijede Primorsko-goranska županija gdje je 513 učenika kod kuće, od toga 409 osnovnoškolaca i 104 srednjoškolca, i Grad Zagreb koji u samoizolaciji ima 453 učenika, od togga 312 osnovnoškolca i 141 srednjoškolca. Od djelatnika u školama na koronavirus je pozitivno 1.279, a 165 ih je u samoizolaciji.

Unatoč brzom širenju omikron varijante virusa, nastava se u većini škola i dalje održava u učionicama, a online u 28 škola u 10 županija, dok se mješoviti model primjenjuje u dvije škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u jednoj srednjoj školi u Istarskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis škola koje su prešle na online nastavu

Evo popisa škola u kojima se nastava odvija online:

U Sisačko-moslavačkoj županiji online nastavu prate Osnovna škola Dvor i Ekonomska škola Sisak; u Primorsko-goranskoj Srednja škola Vladimir Nazor u Čabru; u Zadarskoj Tehnička škola, Strukovna škola Vice Vlatkovića i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna; u Osječko-baranjskoj OŠ Mladost u Osijeku, u Vukovarsko-srijemskoj OŠ D. Trstenjaka u Posavskim Podgajcima, OŠ A. i S. Radića u Gunji, OŠ I. Filipovića u Račinovcima, OŠ Gradište i OŠ Bršadin; u Splitsko-dalmatinskoj županiji – OŠ fra Karlo Balić u Šestanovcu, OŠ Studenci, OŠ S. S. Kranjčevića u Lovreću, OŠ Ante Anđelinovića u Sućurju i Srednja tehnička prometna škola u Splitu; u Istarskoj OŠ-SE Milana Sorga Oprtalj, SŠ Mate Balota u Poreču i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića u Poreču; u Dubrovačko-neretvanskoj – OŠ Cavtat, Janjina i Mljet te Medicinska škola; u Međimurskoj Područna škola Novo Selo Rok; i Grad Zagreb OŠ Ivanja Reka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo