'U HDZ-u se vodi bratoubilački rat'

'HDZ se obračunava sa svojim neistomišljenicima da bi se strahom od progona ekipa držala na okupu.

19.9.2011.
16:27
VOYO logo

Ono što sve ankete pokazuju jest nezadovoljstvo građana i njihova želja za smjenom sadašnje vlasti, a kao prvu opciju za sastavljanje nove vlade uvjerljivo ističu upravo koaliciju SDP-HNS-IDS-HSU, komentirao je u Puli Damir Kajin (IDS) anketu koju je za HTV nedavno provela agencija Hendal na uzorku od tisuću ispitanika, a prema kojoj 40,2 posto birača u ovom trenutku ne zna za koga bi glasalo na parlamentarnim izborima.

Kajin dodaje da će do izbora biti mnogo anketa s različitim rezultatima te najbitnijim drži da svi zajedno pozovu građane da izađu na izbore 4. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tada će ocijeniti rad Vlade Ive Sanadera i Jadranke Kosor i odlučiti žele li nastavak politike koja je dovela do rekordne nezaposlenosti ili će dati povjerenje ljudima i programima Kukuriku koalicije'', kazao je Kajin. Osvrnuo se i na subotnji sabor HDZ-a koji je protekao uz slogan ''Čuvajmo Hrvatsku''. Od koga, pita se Kajin.

''Od HDZ-a koji je urušio Hrvatsku. Oni to najbolje znaju. Međutim, oni viču: 'Mi smo stvorili Hrvatsku.' Krivo. Hrvatsku su stvorili građani Hrvatske, 94 posto njih je na referendumu '91. bilo za neovisnu Hrvatsku. Jugoslaviju je urušila velikosrpska hegemonija na čelu s Miloševićem. Kosor kaže: 'Nećemo po mišljenje u Beograd.' Jasno da nećemo, ali na čelu bivše Jugoslavije 35 godina bio je Hrvat Josip Broz Tito '', kazao je Kajin napominjući kako je danas deplasirano Hrvate plašiti Jugoslavijom tim više što je, kazao je, ''Hrvatska etnički najčišća država u EU''. Kajin se dalje pita što znači premijerkino upiranje prstom ''koga će uhititi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzeti, optužiti, izbaciti iz stana, prognati, rasprodati...

''Nema veze što je za sve loše 99,9 posto odgovoran HDZ, za jedan promil lošeg i mi trebamo odgovarati, ali DORH mora biti autonoman, a ne dirigiran. Konačno, što radi aktualni HDZ, obračunava se sa svojim neistomišljenicima da bi se strahom od progona ekipa držala na okupu. U HDZ-u se doslovce vodi bratoubilački rat za vlast i opstanak'', komentirao je Kajin.

Komentirao je i riječi glavnog tajnika Europske pučke stranke Antonija Lopeza Istruiza, gosta na Saboru HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Emisari iz EU govore da je hrvatska ljevica imala 50 godina da uvede Hrvatsku u EU. U 50 godina hrvatska je ljevica oslobodila zemlju od fašizma i nacizma, integrirala Istru, Rijeku i Zadar, industrijalizirala Hrvatsku...'', nabrojio je Kajin.

"Konstanta HDZ-ova programa je uzeti, optužiti, izbaciti iz stana, prognati, rasprodati...", kazao je Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Više o temi HDZ

Vezani članci:

arti-201109170176006 arti-201109180337006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo