U GOSPIĆU ODRŽANO PRVO VJENČANJE GEJ ZATVORENIKA: / Jedan od njih leži iza rešetaka jer je brutalno ubio bivšeg ljubavnika

Image

U Gospiću je danas održano prvo gej vjenčanje, i to dvojice štićenika Zatvorskog sustava RH, piše 24sata. Činu vjenčanja mogli su svjedočiti samo kumovi i zaštitari.

23.9.2016.
19:35
VOYO logo

Danas poslijepodne vozilo za prijevoz osoba lišenih slobode zaustavilo se ispred Matičnog ureda, a iz kombija su u lisicama izašla dvojica zaljubljenih muškaraca, Mato Njegovan i Erik Rubinić. Jedan od njih, Erik, u zatvoru je zbog ubojstva svojeg 61-godišnjeg ljubavnika, kojeg je usmrtio u afektu - bio je strašno ljubomoran. Zatukao ga je čekićem po glavi, ukrao mu 7000 kuna te pobjegao u Italiju. Ondje se uspio skrivati mjesec dana, nakon čega ga je uhvatio Interpol. O Njegovanu se pak ništa ne zna osim da kaznu služi u Gospiću.

Procedura je jednaka kao i kod svakog drugog vjenčanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci su također iz gospićkog zatvora te su istih seksualnih sklonosti kao mladenci.

'Procedura kod ovakvih vjenčanja je ista kao i kod nazovimo uobičajenog vjenčanja. Naravno, zakonski tekst koji se izgovara je drukčiji jer umjesto ‘mlada’ govori se ‘partner’. Papirologija se prije rješava. Moguće je da zatvorenike zaštitari preprate do našeg ureda, kamo se dostavi potrebna dokumentacija i dogovori datum vjenčanja, kopiraju osobne iskaznice, odrede kumovi i ostalo. Zbog zaštite para nismo u mogućnosti ništa detaljnije komentirati, ali mogu reći da prvi put imam ovakav slučaj i tretiram ga kao i svaki drugi. Brak je brak', objasnila je matičarka Katarina Župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladencima su u zatvoru imali i spremnu posebnu sobu za prvu bračnu noć, koju su prigodno ukrasili balonima. Ravnatelj zatvora Željko Rukavina ispričao se da ne može komentirati ovaj slučaj zbog zakonskih propisa. Neslužbeno, međutim, doznajemo da je ovo vjenčanje za upravu zatvora popriličan sigurnosni problem; od odnosa većine drugih zatvorenika prema onima s gej sklonostima, pa do toga kako i gdje smjestiti mladencve...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo