NAPALA JE NEČIJU MAČKU / U Gorskom kotaru uhvaćena divlja mačka koja inače obitava u afričkim savanama

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Preokret se zbio već drugi dan kada je gospodin Paolo otišao u drvarnicu spremiti skale i suočio se sa životinjom koja je prema njemu puhala, frktala

5.1.2024.
23:47
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Obitelj Paola i Katarine Schrobogna otkrila je koja je životinja napala njihovu mačku, javlja Glas Istre. Preokret se zbio već drugi dan kada je gospodin Paolo otišao u drvarnicu spremiti skale i suočio se sa životinjom koja je prema njemu puhala, frktala…

Brzo je zatvorio ulaz te otkrio da se životinja iz prethodnog dana vratila. Poziv za pozivom prema Općini Lokve, veterinarima, zoološkom, uspjelo se doći do nekoga tko će im pomoći… Iz Zagreba je odmah krenuo Branimir Reindl, doktor veterinarske medicine, stručna osoba koja je prije tri godine također bila uključena u akciju spašavanja servala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je stigao, uz maksimalnu profesionalnost poduzeo je sve da se životinja umiri te bez uspavljivanja zatvori u prigodni kavez, transporter. Sada i službeno znamo da je životinja koja je viđena u zadnje vrijeme na području Gorskog kota i napala mačku bračnoga para – uistinu serval.

POGLEDAJTE VIDEO: Već 4 mjeseca divlja mačka navodno šeće po Hrvatskoj i Sloveniji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nejasno kako je došao u Gorski kotar

Branimir Reindl odmah pri zatvaranju servala na sigurno, krenuo je putem Zagreba i Slavonskog broda prema Ruščici te Utočištu za divlje životinje. Ondje će serval biti privremeno smješten u više nego adekvatnim uvjetima. Zasad mu nitko nije nadjenuo ime, a tek treba utvrditi ima li čip, a možda i vlasnika. Nejasno je i kako se zatekao u Gorskom kotaru.

Serval je divlja životinja iz porodice mačaka, crvenkastosmeđe dlake s tamnim pjegama. Ova mačka znatno je veća od domaće mačke, tijelo joj u dužinu naraste do jednog metra, a dosegne težinu do 18 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noge su joj, s obzirom na veličinu tijela, dugačke, a posebna su joj karakteristika i neobično dugačke uši. Ovaj stanovnik afričkih savana često boravi u blizini vode, hrani se malim sisavcima, pticama, gmazovima i vodozemcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo