U DVORIŠTU MU UBILI KOŠUTE I JELENE: / 'Našli smo tri lokve krvi, bio sam u šoku, odmah smo nazvali policiju'

Image

Krunoslavu Prašnjaku iz Novog Senkovca kraj Slatine netko je upao na imanje u noći na petak oko pet sati te ubio i potom ukrao pet steonih košuta i dva jelena lopatara.

24.5.2016.
17:05
VOYO logo

Budući da su košute za nekoliko dana trebale dobiti mlade, šteta se procjenjuje na gotovo 100.000 kuna. Prašnjak tvrdi kako ovo nije prvi takav slučaj jer mu je netko i lani na sličan način provalio na imanje i ubio košutu, a počinitelja do danas nisu otkrili, javlja 24 sata.

Sve se to odvijalo, ispričao je Prašnjak, samo 100 metara od obiteljske kuće. Nakon što je ugledao krv na nekoliko mjesta na imanju, Krunoslav je ostao u šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije čuo pucnjeve

"Da nisu bile steone, šteta bi bila oko 50.000 kuna, ali ovako je puno veća. Tog jutra sam, kao i obično, oko četiri sata išao provjeriti sušaru kamilice te sam odlučio obići i divljač. Svi su tad bili na broju, no kad sam se vratio, malo poslije pet sati, košuta i jelena više nije bilo. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Nekoliko koraka dalje uočio sam trag krvi i uznemirio se. Slijedio sam ga, doveo me do žice visoke 2,2 metra kojom smo ogradili imanje. Netko ju je jednostavno presjekao i poubijao nam divljač. Našli smo tri lokve krvi i odmah obavijestili policiju", ispričao je Prašnjak.

Kaže da nije čuo pucnjeve, pa su životinje najvjerojatnije zaklane. Policija je uz pomoć psa tragača pretražila imanje te su fotografirali tragove krvi i rasječenu žicu, ali počinitelja zasad nisu otkrili. Krunoslav se boji da će počinitelji i ovog puta ostati neotkriveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

S uzgojem košuta i jelena on i obitelj bave se posljednje dvije godine, a nakon ovog pokolja ostale su mu još tri košute i jelen lopatar.

"Prestrašeni su i ne znam što će biti s njima. Doživjeli su šok. Ne znam jesu li ih razbojnici poštedjeli, ili ih jednostavno nisu mogli uhvatiti ako su počele bježati. Mi smo ih pripitomili i jele su i nama i susjedima iz ruke. Nismo uspjeli pronaći ubijene košute i jelene, ali neću odustati nego ću podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Vjerujem da je razbojnicima posao olakšalo i to što se naša divljač nije bojala ljudi nego im se približavala bez straha", rekao je vlasnik. Dodao je kako se uzgojem divljači bavi isključivo iz hobija te da na njoj nikad nisu zarađivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo želim da policija ovaj put obavi posao i pronađe počinitelja. Nadam se da će u tome uspjeti što prije", zaključio je.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo