U DUBROVNIKU VOLE DONALDA TRUMPA; U jednoj ulici osvanuo njegov plakat s porukom: / 'Gospodine, idite po pobjedu'

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

U Ulici Vladimira Nazora u Dubrovniku, nedaleko benzinske crpke, može se vidjeti Trumpom plakat - novinari su pitali Grad Dubrovnik je li takvo oglašavanje legalno

10.11.2020.
12:24
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Protekli tjedan definitivno su obilježili predsjednički izbori u SAD-u, a za pobjedu, sada već bivšeg američkog predsjednika, Donalda Trumpa, očito su navijali i neki u Hrvatskoj. Tako se u Ulici Vladimira Nazora u Dubrovniku, nedaleko benzinske crpke, može vidjeti Trumpom plakat.

Riječ je o poruci povodom izbora u SAD-u, a na plakatu je Trumpova fotografija te natpis: "SAD je božja država, gospodine idite po pobjedu!". Novinari Dubrovačkog dnevnika pitali su Grad je li oglašavanje na tom mjestu legalno, odnosno je li u skladu s pravilnicima te je li riječ o javnom ili privatnom zemljištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navedeni oglasni predmet nalazi se na privatnoj čestici zemlje te isti ne spada pod Odluku o reklamiranju u smislu reklamnog predmeta već se radi o oglašavanju. Oglašavanje je Odlukom o komunalnom redu uređeno na način da je zabranjeno u otvore zgrada, na balkone, terase, odnosno na prostore u privatnom vlasništvu stavljati neprimjerene poruke odnosno sadržaje kojima se vrijeđa moral i osjećaji građana, što u ovom predmetu nije slučaj", odgovorili su iz Grada Dubrovnika za Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo