U Dubrovniku će se korištenje WC-a plaćati 10 kuna

Usluge javnih zahoda u Dubrovniku tijekom sezone naplaćivat će se čak 10 kuna, a izvan sezone 5 kuna.

14.1.2013.
14:30
VOYO logo

No, gradonačelnik pri tom zaboravlja da se javnim WC-ima služi i domaće stanovništvo, kojima je i cijena od pet kuna zbilja pretjerana, piše portal dulist.hr.

Na portalu, doduše, napominju kako bi se svi javni WC-i do početka sezone trebali urediti i preurediti, no s obzirom na cijenu njihova korištenja pitaju se hoće li to biti pozlaćeni WC-i?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski brend - zlatni zahodi

Tradicija zlatnih zahoda u Hrvatskoj, naime, traje još od 2006. godine kada je bivša gradonačelnica DubrovnikaDubravka Šuica na gradski WC veličine 16 kvadrata 'utukla' 450 tisuća kuna.

Godine 2002. je pak završen javni zahod s 'čučavcima' u starom portu, približne kvadrature kao onaj u vijećnici. Dubrovčane je stajao tada vrtoglavih 1,7 milijuna kuna, te je proglašen najskupljim javnim WC-om u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine, pak, u Dubrovniku započela rekonstrukcija prvog od tri javna zahoda - onog na Pilama - koja će porezne obveznike stajati gotovo milijun kuna.

Šuicu i Vlahušića lijepo prati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je 2008. na gradnju dva montažna zahoda na tramvajskom okretištu Dubec dao 1,5 milijuna kuna. A definitivni rekorder u 'ulupavanju love' u izgradnju WC-a svakako je HAC koji je na gradnju i uređenje dvaju zahoda platio 3,5 milijuna naših kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo