U Dubrovniku će se korištenje WC-a plaćati 10 kuna

Usluge javnih zahoda u Dubrovniku tijekom sezone naplaćivat će se čak 10 kuna, a izvan sezone 5 kuna.

14.1.2013.
14:30
VOYO logo

No, gradonačelnik pri tom zaboravlja da se javnim WC-ima služi i domaće stanovništvo, kojima je i cijena od pet kuna zbilja pretjerana, piše portal dulist.hr.

Na portalu, doduše, napominju kako bi se svi javni WC-i do početka sezone trebali urediti i preurediti, no s obzirom na cijenu njihova korištenja pitaju se hoće li to biti pozlaćeni WC-i?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski brend - zlatni zahodi

Tradicija zlatnih zahoda u Hrvatskoj, naime, traje još od 2006. godine kada je bivša gradonačelnica DubrovnikaDubravka Šuica na gradski WC veličine 16 kvadrata 'utukla' 450 tisuća kuna.

Godine 2002. je pak završen javni zahod s 'čučavcima' u starom portu, približne kvadrature kao onaj u vijećnici. Dubrovčane je stajao tada vrtoglavih 1,7 milijuna kuna, te je proglašen najskupljim javnim WC-om u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine, pak, u Dubrovniku započela rekonstrukcija prvog od tri javna zahoda - onog na Pilama - koja će porezne obveznike stajati gotovo milijun kuna.

Šuicu i Vlahušića lijepo prati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je 2008. na gradnju dva montažna zahoda na tramvajskom okretištu Dubec dao 1,5 milijuna kuna. A definitivni rekorder u 'ulupavanju love' u izgradnju WC-a svakako je HAC koji je na gradnju i uređenje dvaju zahoda platio 3,5 milijuna naših kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo